16. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP plaanib koondada kuni 30 000 töökohta

Foto: EPA
Selleks, et kulusid kokku hoida, tahab Hewlett Packard, et ettevõttest lahkuks 25 000 kuni 30 000 inimest, vahendab CNBC.

Ettevõte ütles, et need töökohad – mis moodustavad 10 protsenti terve HP tööjõust – kaovad peamiselt organisatsiooni Enterprise Services ümberkorraldamisel.

„See restruktrueerimine võimaldab Hewlett Packardil muutuda konkurentsivõimelisemaks ning hoida kulusid kontrolli all,“ ütles HP juhatuse esimees ja tegevjuht Meg Whitman. „Oleme viimastel aastatel teinud tohutult tööd, et kulusid vähendada ja tegevust lihtsustada. Need viimased ümberkorraldused välistavad edasised restruktrueerimise protsessid.“Töökohtade arvu on ka varasemalt vähendatud – kokku 55 000 võrra. Ettevõte loodab viimase koondamisega säästa umbes 2,7 miljardit dollarit.HP on eraldumas kaheks börsiettevõtteks – HP Enterprise ja HP Inc. Eraldumine tahetakse lõpule viia selle aasta jooksul. Selle sammuga eraldatakse arvuti- ja printeriäri riistvara ja teenuste ärist.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755