18. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siimar: leping USA suurfirmaga on tunnustus Cleveronile

Ivar Siimar
Foto: Erik Prozes
Viljandimaa pakiautomaadiettevõte Cleveroni sõlmitud saja miljoni leping USA ettevõttega on Cleveroni investori Ivar Siimari sõnul suur samm edasi.

Cleveroni investeerinud EstBANi presidendi Ivar Siimari sõnul on investorid loomulikult Cleveroni tehinguga rahul. "See on pika töö tulemus ja annab lootust, et ettevõte kasvab märkimisväärselt," ütles ta Äripäevale, lisades, et sellised lepingud on vägagi väärtuslikud." Erinevaid läbirääkimisi on ju alati soolas ja kui mõni neist lõpuks õnnestub, oleme loomulikult õnnelikud," ütles Siimar.. Kuigi osapooled jätavad tehingu konkreetse maksumuse saladuseks, on selle suurusjärk sajad miljonid eurod. Balti M&A ja Riskikapitali Foorumil.

Kui palju leping Bell and Howelliga väärt on, Siimar öelda ei oska. "Ausalt öeldes pole ma sellist hinnalist väärtust kunagi arvutanud," naeris ta. Küll aga lisas ta, et ega leping suurfirmaga tegelikult veel midagi ei anna, tööd on vaja veel teha. "Loomulikult on see suur samm edasi, pealegi on USA e-kaubanduses üks juhtivamaid riike," rääkis investor. Ta lisas, et tehnoloogiaturul konkurents üha kasvab ja see, et Bell and Howell kõikide teiste seast just Cleveroni välja valis, annab Eesti ettevõttele tunnustuse ja kvaliteedimärgi. "Ju siis oleme paremad, kui teised konkurendid!" ütles Siimar.Siimar lisas, et tema otsustas Cleveroni investeerida seetõttu, et ettevõtte meeskond on oma valdkonnas pädev olema ja nende arendataval tehnoloogial tundus logistikaalal suur potentsiaal olevat. "Pealegi uskusime juba viis aastat tagasi, et e-kaubandus hakkab kasvama ja nii ongi läinud. Kõik klappis," ütles ta.Sakala kirjutas eile, et logistikatoodete ja pakiautomaatidega tegelev Cleveron AS sõlmis esmaspäeval hiigeltehingu USA ettevõtte Ben and Howelliga

Lepingu järgi toodab Cleveron järgmise viie aastaga Bell and Howellile 15 000 pakirobotit. Masinad pannakse tõenäoliselt püsti Põhja-Ameerika ja Kanada linnades. Kuna viimase viie aasta jooksul on Cleveron tootnud vaid paartuhat pakirobotit, peab ettevõte oma tegevust laiendama. Nii võib lähitulevikus Viljandimaale oodata kümneid uusi töökohti.Cleveron on pakiautomaatidele keskenduv ettevõte, mis kasvas 2006. aastal välja Eesti ja Soome juhtiva mööbliäri ON24 logistikaosakonnast. 2008. aastal investeeris Eesti Arengufond koos erainvestoritega, et ettevõte saaks arendada pakiautomaatide tehnoloogiat ja võrgustikku. Aastate jooksul on Cleveronist kasvanud Viljandimaa edukaim ettevõte.Ivar Siimar esineb

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052