28. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valminud on nutiroboti ehitamise juhend

Valminud on nutiroboti ehitamise juhend.
Foto: TÜ
Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut andis välja tasuta kasutamiseks NUTIROBOTi ehitamise juhendi. Nutitelefoni teel juhitavat robotit saab ehitada iseseisvalt kodus, koolitunnis või oktoobris IT-huvilaagrites Tartus.

Juhendi autori, Tartu ülikooli informaatika assistendi Alo Peetsi sõnul sobib roboti ehitamine koolitundi noortele põnevate IT võimaluste tutvustamiseks ja õppimiseks või arendavaks ajaveetmiseks näiteks vanema ja lapse koostöös.

„NUTIROBOT on huvitav ja õpetlik robot, mis sisaldab mitmeid infotehnoloogia alusteemasid nagu IoT (nutitehnoloogia), Linux, Python ja HTML programmeerimine, sisend-väljundseadmete juhtimine, elektroonika, kontrollalgoritmid ja raadiovõrgu side. Vaatamata sellele ei ole roboti ehitamine üldse keeruline, kuna see on tehtud võimalikult lihtsaks ja on kindlasti sobiv ka infotehnoloogiliselt vähemkogenud inimestele,” julgustas Peets.

Juhend on kõigile huvilistele kättesaadav nutirobot.ut.ee veebilehel.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755