ITuudised.ee  • 26. oktoober 2015
Jaga lugu:

Jaapan võtab Eesti eeskujul kasutusele ID-kaardi

Peaminister Taavi Rõivas.  Foto: Andres Haabu

Jaapan on esimene suurriik, kes on Eesti eeskujul kasutusel võtmas digitaalset isikukoodi.

Peaminister Taavi Rõivas kohtus reedel Eesti e-teenustega tutvuma tulnud Jaapani majandusministri Akira Amariga ja arutasid kahe riigi tihedamate kaubandussuhete ning digiühiskonna arendamise üle.

Mul on hea meel, et Jaapan on astunud otsustava sammu 21. sajandi digiühiskonna alustala loomisel läbi unikaalse isikukoodi loomise,“ ütles Rõivas tunnustades Jaapanit nende digitaalse isikutunnistuse MyNumber projekti eduka alguse puhul. „Mul on hea meel, et Eesti kogemused ja teadmised ID-kaardist leiavad järgimist. Kindlasti teeme sel alal ka edaspidi tihedat koostööd.“

Kohtumisel andis Jaapani majandusminister peaminister Rõivasele üle isikliku MyNumber kaardi. Peaminister Rõivas ja Eesti IT-juht Taavi Kotka on esimesed välismaalased, kellele kaart on antud. Minister Amarist sai omakorda värske Eesti e-resident.

„Jaapan on Eestile oluline partner, mida ilmestab see, et kahe riigi vahelised investeeringud ja kaubandushuvi on hoogustumas,“ ütles peaminister Rõivas. Rõivas tunnustas Jaapanit USA-ga vabakaubanduslepingu sõlmimise puhul ja avaldas lootust, et lähitulevikus saab allkirjastatud ka Euroopa Liidu Jaapani vabakaubandusleping ning Eesti-Jaapani topeltmaksustamise vältimise lepe, mis parandaks oluliselt Eesti ettevõtjate sisenemist Jaapani turule.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee