Autor: ITuudised.ee • 26. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapan võtab Eesti eeskujul kasutusele ID-kaardi

Peaminister Taavi Rõivas.
Foto: Andres Haabu
Jaapan on esimene suurriik, kes on Eesti eeskujul kasutusel võtmas digitaalset isikukoodi.

Peaminister Taavi Rõivas kohtus reedel Eesti e-teenustega tutvuma tulnud Jaapani majandusministri Akira Amariga ja arutasid kahe riigi tihedamate kaubandussuhete ning digiühiskonna arendamise üle.

Mul on hea meel, et Jaapan on astunud otsustava sammu 21. sajandi digiühiskonna alustala loomisel läbi unikaalse isikukoodi loomise,“ ütles Rõivas tunnustades Jaapanit nende digitaalse isikutunnistuse MyNumber projekti eduka alguse puhul. „Mul on hea meel, et Eesti kogemused ja teadmised ID-kaardist leiavad järgimist. Kindlasti teeme sel alal ka edaspidi tihedat koostööd.“

Kohtumisel andis Jaapani majandusminister peaminister Rõivasele üle isikliku MyNumber kaardi. Peaminister Rõivas ja Eesti IT-juht Taavi Kotka on esimesed välismaalased, kellele kaart on antud. Minister Amarist sai omakorda värske Eesti e-resident.

„Jaapan on Eestile oluline partner, mida ilmestab see, et kahe riigi vahelised investeeringud ja kaubandushuvi on hoogustumas,“ ütles peaminister Rõivas. Rõivas tunnustas Jaapanit USA-ga vabakaubanduslepingu sõlmimise puhul ja avaldas lootust, et lähitulevikus saab allkirjastatud ka Euroopa Liidu Jaapani vabakaubandusleping ning Eesti-Jaapani topeltmaksustamise vältimise lepe, mis parandaks oluliselt Eesti ettevõtjate sisenemist Jaapani turule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052