Autor: ITuudised.ee • 29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starmanile omistati "Valdkonna liidri" aunimetus

Starman Grupi äriarendusdirektor Toomas Tiivel.
Foto: Eiko Kink
Eesti telekommunikatsioonifirmale Starman anti Varssavis toimuval telekommunikatsioonikonverentsil “Digital TV CEE” üle “Valdkonna liidri” aunimetus.

Auhinna võttis vastu Starman Grupi äriarendusdirektor Toomas Tiivel. Starmani tõsteti telekommunikatsiooni valdkonna spetsialistide ees esile ettevõtte tugeva orgaanilise kasvu saavutamise eest Eestis, jõudsa Leedu turule laienemise ja innovaatilise teenuse “TV Everywhere” loomise ja turuletoomise eest. Starman oli Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis üks esimesi telekommunikatsioonifirmasid, kes toi edukalt turule telesaadete vaatamise võimaluse mobiilsetel ekraanidel ja arvutis.

Valik langes Starmani kasuks Digital TV Europe lugejate ning tehnoloogiaajakirjanikest ja analüütikutest koosneva žürii hääletuse tulemusena. Starman edastas konkursi lõppvoorus teisi nominente, kelle seas olid näiteks globaalseid telekommunikatsiooni brände nagu Virgin Media, Ziggo jt. omav Liberty Global, Austria Telekom ning Poola TVN.

“Tegemist on esimese korraga, kui Eesti telekommunikatsioonifirma on saanud niivõrd kõrgetasemelise tunnustuse telekommunikatsiooni eriala asjatundjatelt. See näitab, et jõudsa kasvu ja TV Everywhere teenuse turuletoomisega eelmisel aastal, tegi Starman nii Eestis kui Euroopas ajalugu,” lausus Starman Grupi tegevdirektor Aivo Adamson.

“Digital TV Central and Eastern Europe” on Kesk- ja Ida-Euroopa suurim digitelevisiooni teemaline konverents, millest võtab osa umbes 300 telekommunikatsiooni valdkonnas töötavat juhti.

AS Starman on Eesti telekommunikatsioonifirma, mis pakub fiiberoptilise võrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel, mis on kättesaadav 90% Eesti territooriumil. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd 330-le inimesele.

Starman Gruppi kuuluvad AS Starman Eestis ja UAB Cgates Leedus. Starmani ja Cgates’i müügitulu ulatus 2014. aastal kokku 50 miljoni euroni ja ettevõtete maksude ja kulumi eelne ärikasum (EBITDA) oli samal ajal 23 miljonit eurot. Ettevõtete fiiberoptiline kaabelvõrk jõuab Baltikumis kokku rohkem kui 700 000 koduni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052