8. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti IT juht Imbi Kivi-Sild asub arendama e-tervishoiu digitaalvõimekust

E-Tervise Sihtasutuses jätkab edaspidigi tervishoiu teenuste väljaarendamist, kuid strateegilised otsused tehakse ministeeriumi tasandil.
Imbi Kivi-Sild asub tööle Sotsiaalministeeriumi digitaalvõimekuse arendamise osakonna juhina, kus ta on eesmärgiks võtnud muuta e-tervishoiu teenuste kasutamine sama lihtsaks ja mugavaks nagu see on Maanteeametis.

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni valdkonna asekantsler Ain Aaviksoo sõnul luuakse ministeeriumi juurde tugev e-teenuste arendusmeeskond, kes koostöös tervisevaldkonnaga (tervishoiuteenused, ravimid, rahvatervis) tagab erinevate arendusprojektide omavahelise kooskõla ja partnerite kaasatuse. Tema sõnul on see  kasutajasõbralike IT lahenduste oluline eeltingimus. „2014. aastal avaldatud Riigikontrolli audit kritiseeris jõuliselt senist praktikat, kus e-tervishoiu strateegiliste valikute tegemine toimus väljaspool ministeeriumit – E-Tervise Sihtasutuses. Viimane jätkab edaspidigi teenuste väljaarendamist, kuid strateegilised otsused tehakse koos tervisevaldkonnaga ministeeriumi tasandil. Sellise tegutsemise õigsust näitab ka senine teiste riikide kogemus,“ lisas Aaviksoo.

Imbi Kivi-Sild on 2005. aastast alates tegelenud infotehnoloogia alaste toodete ning teenuste arendamisega esmalt Elektrilevis ja Eesti Energias. Olulisim sellest perioodist on seotud elektri vabaturu ettevalmistusega. Viimased kolm aastat on ta juhtinud Maanteeameti infotehnoloogia osakonda, mille käigus ehitas üles kaasaegse IT osakonna ja käivitas ameti arendusprojektide portfelli juhtimise. Sel aastal tunnustati maanteeameti e-teenuseid parima avaliku sektori teenuse auhinnaga. Lisaks on ta töötanud välja erinevaid juhend- ja näidismaterjale avaliku sektori e-teenuste arendamiseks.Imbi Kivi-Sild sõnul on ta olemuselt käivitaja ja looja. „Mulle meeldib uurida ja avastada ning olen kangekaelselt sihikindel. Oma tugevusteks pean süsteemitaju ja analüüsivõimet ning tehnilist taiplikust. Olen elurõõmus ja tean, et heaga saab rohkem kui kurjaga,“ lisas Kivi-Sild„E-tervishoiu strateegia 2020“ on kõigi tervishoiu osapoolte ühisnägemus tervishoiuprobleemidest, mille lahendamiseks kasutatakse digitaalseid lahendusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755