10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mobiilside rändlusteenus TravelSIM murdis Jaapani turule

TravelSIM laienes Jaapanisse.
Foto: EPA
Eestis loodud mobiilside rändlusteenus TravelSIM laienes Jaapanisse, kus 4 miljoni kasutajaga teenust hakati müüma TAKT kaubamärgi all.

TravelSIMi platvormi loonud telekommunikatsiooniettevõte Top Connect sõlmis lepingu Tokio ettevõttega Planetway Japan Corporation, kes lõi TravelSIMi teenuse müümiseks Jaapanis uue kaubamärgi TAKT ning hakkab paralleelselt Eesti riigiasutuste kaasabil Jaapanis üles ehitama ka ID-kaardi taristut.  

Top Connecti tegevjuhi Tarmo Osmani sõnul näeb ta Aasiat ja Lõuna-Ameerikat TravelSIMi peamise kasvupiirkonnana. „Sealsed mobiilsideoperaatorid küsivad üsna kõrgeid rändlustasusid, mistõttu äriasjus välismaale või puhkusele sõitjad soovivad soodsamaid alternatiive telefonikõnede tegemiseks ja mobiilse interneti kasutamiseks,“ rääkis Osman. „Esimese kahe nädalaga leidis meie koostööpartner Jaapanist 1 000 uut klienti, nii et tõusva päikese maal soodsate hindadega rahvusvahelise mobiilsideteenuse pakkumisel on jumet ja oleme järgmise aasta osas optimistlikud.“Top Connecti 2005 aastal turule toodud lahendus TravelSIM on üleilmne B2B mobiilside rändlusteenus, mida iga edasimüüja võib turustada oma brändi alt või siis kasutada selleks TravelSIMi kaubamärki. Ettevõttel on üle maailma ligikaudu 4 miljonit kasutajat ning 150 edasimüüjat, kelle seas on veebiärisid, suuri jaekette, arvuti- ja telefonipoode, reisibüroosid, lennujaamades tegutsevaid kauplusi ning telekommunikatsiooniteenuste pakkujaid.Tänu erikokkulepetele välismaiste mobiilsideoperaatoritega võimaldab TravelSIM 140 maal telefonikõnesid ja SMS-e vastu võtta tasuta, samuti teha tasuta Skype´i ja Viberi kõnesid.Top Connect on Eesti suurim telekommunikatsiooniteenuste eksportija, teenides üle 90% müügitulust välisturgudelt. 1995. aastal asutatud grupi kolmes riigis töötab ligi 150 inimest ja müügikäive ületas eelmisel aastal 50 miljonit eurot.Vaata ka Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IKT asekantsleri Taavi Kotka tervitust TAKT teenuse kasutajatele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755