5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma autod hakkavad e-poest tellitud toidukotte vedama

Idufirma Wisemile logo.
Foto: pixabay.com
Inimestevahelise sõidujagamise platvormi loonud idufirma Wisemile autojuhid hakkavad ka e-poest tellitud toidukotte vedama.

Wisemile´i juhi Arti Küti sõnul saavad e-poest tellitud toidukotid klientidele kätte toimetada igapäevaselt töö ja kodukoha vahet liiklevad inimesed. „Eraisikust autojuhid teevad seda kordades odavamalt ja kiiremini kui kullerettevõtted, kuna Wisemile´i autojuhid ei pea tegema spetsiaalset lisasõitu, vaid nad toimetavad toidukotid otse oma naabruses elavatele inimestele,“ selgitas Kütt pressiteates. Eestis võiksid nendeks toidukauplusteks Wisemile´i teatel olla e-Selver, e-Maxima ja Prisma veebipood. Ent sama skeemi saab kasutada ka muudest veebipoodidest ning oksjonikeskkondadedest soetatud kaupade transpordiks. Wisemile´i visiooniks on Küti sõnul luua ühtne, terviklik ning hästi toimiv transpordivõrgustik, mis aitab säästa inimeste kulutusi. Samuti on sõidujagamisel suurem sotsiaalmajanduslik ning ökoloogiline efekt, kuna sõidujagamine aitab vähendada kõrgest liikluskoormusest tulenevaid ummikuid ning kasvuhoonegaaside emissiooni, lisas ta. Konkursil Ajujaht on Wisemile oma sõidujagamise ning veebipoodide transpordiplatvormi ideega jõudnud 30 parema hulka. Võitja selgitatakse välja kevadel. Selleks ajaks on Wisemile´il kavas veebipoodide transpordiplatvorm turule tuua. Wisemile asutas pool aastat tagasi tasuta sõidujagamise rakenduse, mis ühendab autojuhid sama teekonda sõita soovivate reisijatega. Autojuhtidel on läbi Wisemile´i äpi võimalus oma igapäevased sõidud kirja panna ning samal teekonnal sõitvaid reisijaid lisatasu eest peale võtta. Näiteks Tallinna-Tartu suunal on enamasti sõidu hind viis eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052