Autor: ITuudised.ee • 12. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Investly sai Austriast 600 000 eurot

Investly asutaja ja juht Siim Maivel.
Foto: Raul Mee
Eesti idufirma Investly sai 600 000eurose rahasüsti Austria suurimalt riskikapitalifondilt Speedinvest. Sellega kiirendab ühisrahastusplatvorm toote- ja müügiarendust ning laieneb uutele turgudele.

Speedinvesti partneri Stefan Klestili sõnul on Eestist pärit idufirmad väljaspool muljet avaldanud just tehnoloogiliste rakenduste poolest. "Investly näol on tegu lahendusega, mis suudab ettevõtete rahastuse oluliselt kättesaadavamaks ja mugavamaks muuta," sõnas ta pressiteates. "Näeme, et suudame oma võrgustiku ja kogemustega Investly rahvusvaheliseks edulooks kujundada," isas Klestil.

Investly asutaja ja juhi Siim Maiveli sõnul on Klestili panus ettevõtte arengusse olulise tähtsusega ja tema kogemus eelmistest investeeringutest aitab Investly kiirele kasvule viia. "Nad on oma alal end korduvalt tõestanud ja lisaks rahalisele investeeringule annavad nad oma isikliku lähenemisega palju juurde ka äriarendusele," kinnitas Maivel.

Saadud investeeringuga palgatakse Investly meeskonda tehnoloogiaspetsialiste ning tarkvaraarendajaid, et viia tootearendus järgmisele tasemele, ühtlasi valmistutakse laienemist järgmistele sihtturgudele.

Alates eelmise aasta algusest turul oleva Investly abil on rahastuse saanud 16 ettevõtet rohkem kui 300 investorilt.

Investly teatel on pärast rahanduskriisi paljud rahastusmeetmed väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks raskemini kättesaadavaks muutunud: kinnisvara tagatise puudumisel on välise finantseeringu hankimine keeruline just väikeettevõtjatele. Samas seisavad paljudel eraisikutel ja investeerimisfirmadel säästud pangakontol sularahas, sest hoiuste ja investeerimisfondide tootlikkused on vähenenud. Investly ühendab need kaks poolt oma online-platvormil ning võimaldab eraisikutel ja investeerimisfirmadel ettevõtteid otse rahastada.

Speedinvest on Austria kapitalil põhinev riskikapitalifond, mis investeerib paljulubavatesse varajases staadiumis olevatesse idufirmadesse üle Euroopa. Speedinvesti partner Stefan Klestil on tuntud investeeringute poolest rahandustehnoloogiasse, näiteks on ta toetanud Londonis baseeruvat Curve´i, Saksamaalt alguse saanud Wirecardi ja number26 ning Soome ettevõtet Holvi.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755