Autor: ITuudised.ee • 12. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas arutas iduettevõtjatega ärikeskkonna arendamist

Iduettevõtjad Stenbocki majas peaministriga kohtumas.
Foto: Tauno Tõhk
Peaminister Taavi Rõivas arutas täna Eesti idufirmade esindajatega, kuidas koostöös nutikaid inimesi ja kõrge lisandväärtusega töökohti Eestisse tuua.

"Eesti on start-upide arvult per capita Euroopas esikohal. Usume, et edu loob uut edu ja meil on potentsiaali enamaks," ütles Rõivas pressiteates.

Tänase kohtumise eesmärk oli tema sõnul koos edukate iduettevõtjatega arutada, kuidas innustada uusi idufirmasid alustama, aidata senistel kasvada ning uusi välismaalt Eestisse meelitada.

Ümarlaual arutati, kuidas muuta osalusoptsioonide maksustamine iduettevõtete jaoks soodsamaks ja paindlikumaks. Näiteks selliselt, et ettevõtte täieliku müügi korral enne kolmeaastast optsioonide maksuvabastuse tähtaja täitumist mitte rakendada erisoodustusmaksu ning käsitleda osalusoptsioone ettevõtlustuluna.

Samuti arutati, kuidas lihtsustada kõrge kvalifikatsiooniga välistööjõu tulemist Eestisse, näiteks iduettevõtete asutamiseks ja neis töötamiseks lihtsustatud korras elamisloa saamisega.

Edasi ootab rahandusministeeriumis ees praeguse optsioonide maksustamise süsteemi analüüs ning kuidas saaks sektori vajadustele riigi poolt vastu tulla ja siseministeerium analüüsib start-up elamisloa võimalusi.

"Tahame motiveerida ettevõtlikke talente Eestis töötama, et tänastest start-upidest kasvaksid rahvusvahelised korporatsioonid," ütles Rõivas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755