Autor: ITuudised.ee • 15. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google´i statistika: mida otsisid eestlased 2015. aastal?

Google´i otsing.
Foto: Google
Võrreldes aasta varasemaga kasvas Google´i otsingumootoris mullu enim eestlaste huvi ühe siinse ettevõtte vastu. Otsisõnade TOPi tipus järgnevad sellele firmale pagulased ja Ieva Kupce.

Värske ülevaate järgi otsiti eelmisel aastal Google´i portaalis enim sõnu Nordic Aviation Group ja pagulased ning infot uue esileedi Ieva Kupce kohta.

Andmed põhinevad Eesti IP-aadressidelt sooritatud otsingutel. Statistikas kajastuvad need otsingusõnad, mis kogusid eelmisel aastal enim populaarsust võrreldes 2014. aastaga.

Nagu näha, troonivad populaarseimate otsingusõnade esikümnes peamiselt meedias laiemalt kajastatud teemad. Kõige popim oli mullu Estonian Airi järglasena asutatud Nordic Aviation Group. Lisaks tunti huvi pagulastemaatika ja septembris lahvatanud kloordioksiidi skandaali vastu. Veel võib edetabelist leida näiteks Kosmos Imaxi kino ja aasta alguse oodatuima kirjatüki ehk Igor Mangi horoskoobi. Üks populaarsemaid inimesi, kelle kohta infot otsiti, oli Eesti presidendi värske abikaasa Ieva Kupce.

10 populaarsemat otsingusõna Eestis

Nordic Aviation GrouppagulasedSõbralik Eestie-valimisedpalgakalkulaator 2015kloordioksiidKosmos ImaxMangi horoskoop 2015ilmateenistusjaanipäev 2015

10 kõige enam otsitud Eesti inimestIeva KupceEston KohverLiisa OviirMerili KukuškinJaak MadisonDaniel LeviStig Rästa ja Elina BornKelly SildaruVigala SassAnts Antson10 populaarsemat otsingut algusega Kes…?Kes pääsesid riigikokku?Kes on tsütoloog?Kes on see keelemees, kes leiutas Õ?Kes on Eduard Vilde?Kes on mestiitsid?Kes liigutavad ettureid?Kes maksab notaritasu?Kes on Priit Piusi vend?Kes valib presidendi?Kes on sadulsepp?10 populaarsemat otsingut algusega Mis/mida…?Mis värvi on kleit?Mida toob aasta 2016?Mida siil sööb?Mida teha Riias lastega?Mida arstid ei räägi?Mis on suhe?Mida süüa dieedi ajal?Mis maksud lähevad brutopalgast maha?Mis on normaalne pulss?Mida ei tohi raseduse ajal süüa?Tavapäraselt tõi Google ülevaates välja ka eestimaalaste seas enim vaadatud YouTube’i videod. Esikümnest võib leida paljude lemmiku Eesti eurolaulu "Goodbye to Yesterday".

Google avaldab igal aastal statistika (Year in Search), mis annab infot populaarsemate otsingusõnade kohta ettevõtte otsingumootoris üle kogu maailma.

Google´i asutasid septembris 1998 Larry Page ja Sergey Brin. Ettevõttes töötab üle 50 000 inimese ning see on hõlmab endas tooteid ja platvorme nagu Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome ja YouTube. Mullu oktoobrist on Google´i katusettevõte Alphabet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474