23. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton Technologies kuulutab välja stipendiumikonkursi

Foto: Eiko Kink
Superkondensaatoreid tootev Eesti tehnoloogiaettevõte Skeleton Technologies annab esmakordselt välja 2000 euro suuruse stipendiumi, millele saavad kandideerida inseneri ja tehnika erialade magistriõppe tudengid.

Skeleton Technologies kaasasutaja ja tegevjuhi Oliver Ahlbergi sõnul vajab Eesti inseneride noor põlvkond arenemiseks ja tippu jõudmiseks ettevõtete tuge. “Otsime säravate silmadega nutikat tudengit, kes on oma valdkonna fänn. Stipendium annab noorele magistrandile võimaluse keskenduda õppetööle ning areneda oma valdkonna tipptegijaks,” rääkis Ahlberg.

Stipendiumile on oodatud kandideerima Tallinna Tehnikaülikooli elektriajamite ja jõuelektroonika, mehhatroonika, tootearendus- ja tootmistehnika või elektroonika ja kommunikatsiooni erialade magistriõppe üliõpilased. Kandideerimine lõppeb 20. aprillil. Täpsema ülevaate kandideerimiseks vajalikest sammudest ning protseduurist leiab Skeleton Technologies kodulehelt: http://goo.gl/7FmBlr

Ahlberg sõnas, et Skeleton Technologies jaoks on valdkonna arendamine ja järelkasvule panustamine olulised. “Oleme olnud viimastel aastatel väga mitmete initsiatiivide toetaja ning panustanud ka sisuliselt. Soovime aidata arendada Eesti inseneride järgmist põlvkonda, kes teeksid oma tööd hingega ning suudaksid oma ideed ellu viia. See aitab kaasa Eesti terviklikule arengule, sünnib rohkem kõrgtehnoloogilisi ettevõtteid ning andekad eestimaalased saavad oma andeid rakendada koduses Eestis,” rääkis Ahlberg.

Hiljuti on Skeleton Technologies panustanud nii rahaliselt kui ka sisuliselt erinevatesse valdkonna sündmustesse. Näiteks on toetanud Negavatti ja erinevaid Garage48 üritusi, samuti möödunud aasta lõpul Mektorys toimunud rahvusvahelist TehnoHack võistlust.

Eesti päritolu Skeleton Technologies toodab superkondensaatoreid, mis on tavalistest akudest suurema võimsustiheduse ja pikema elutsükliga energia salvestamise seadmed. Skeleton Technologies’e seadmed on toodetud patenteeritud kõrgtehnoloogilisest materjalist, mis lubab neil võrreldes teiste lahendustega talletada kaks korda rohkem energiat ja viis korda suuremat võimsust.

Ettevõtte loodud tehnoloogia on juba kasutusele võtnud Euroopa Kosmoseagentuur, kõrgtehnoloogiline autotööstus ja suuremahulise energiasalvestamisega tegelevad ettevõtted. Ettevõtte investorite hulka kuulub UP Invest OÜ, riskikapitali ettevõte, mille investeeringute hulka kuuluvad ka Eesti Meedia AS, Apollo Holding OÜ jt ettevõtted, ning AS Harju Elekter, NASDAQ OMX Tallinn börsil noteeritud elektriseadmete tootja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755