Autor: ITuudised.ee • 6. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pool miljardit eurot ootab jagamist

Euroopa Komisjoni digitaalmajanduse ja -ühiskonna volinik Günter Oettiinger näeb küberjulgeoleku toetamise lepet suure sammuna küberjulgeolekualases koostöös.
Foto: EPA
Turvalahendusi välja töötavatel firmadel on võimalus saada osa Euroopa Liidu jagatavast pea poolest miljardist eurost.

Euroopa Liit investeerib esialgu 450 miljonit eurot, et liikmesriigid teeksid koostööd küberturvalisuse ettevõtete ja teadlastega. See peaks aitama Euroopal paremini toime tulla küberrünnakutega ja muutma küberturvalisuse sektori konkurentsivõimelisemaks. Koos vastloodud Euroopa Küberturvalisuse Organisatsiooni panusega peaks 2020. aastaks jõudma investeeringute kogusumma 1,8 miljardi euroni.

„Tänase kokkuleppega saavad Euroopa küberturvalisuse firmad olulise rahalise vahendi, et maailmaturul mõjukamaks kasvada ning omavahelist koostööd arendada,“ ütles küberturvalisusega tegeleva ettevõtte Guardtime asepresident Martin Ruubel, kelle ettevõte kuulub Euroopa Küberturvalisuse Organisatsiooni asutajaliikmete sekka.

Ettevõtetele ja teadusasutustele jagatava rahaga tahetakse soodustada küberturvalisuse lahenduste loomist näiteks energeetika, tervishoiu, transpordi- ja finantssektoris.

Loe pikemalt Äripäevast

Kristel Härma

[email protected]

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755