Autor: Aali Lilleorg • 29. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innovatsiooni Radari 3 nominenti on Eestist

Foto: Kuvatõmmis
Konkursi Euroopa Innovatsiooni Radar 2016 raames valitakse IKT-valdkonna innovaatoreid kokku neljas kategoorias. 40 nominendi seas on Eestiga seotud 3 projekti. Finaali pääsejad valitakse augusti lõpuni toimuva rahvahääletuse abil.

Innovatsiooni Radar on Euroopa Komisjoni initsiatiiv, mille raames valitakse IKT-valdkonnas potentsiaalseid innovatsioone ja innovaatoreid Euroopa Liidu rahastatud teadus- ja innovatsiooniprojektide hulgast.

Sel aastal on kokku on 40 sellist innovaatilist Euroopa Liidu fondidest rahastatud projekti, mis kandideerivad auhinnale Innovatsiooni Radar 2016. 40 nominendi hulgas on konkureerimas 3 Eestiga seotud projekti.

Konkurss toimub neljas erinevas kategoorias. Parima teadusprojekti kategoorias kandideerib Eestist AS Cybernetica turvalise andmetöötlussüsteemi Sharemind projektiga, tööstus- ja tehnoloogiaprojektide kategoorias on Eestist kandideerimas radioloogidele abivahendeid arendav SafeToAct ja Horisont 2020 innovaatori kategoorias inimeste emotsiooni mõõtva süsteemi arendaja RealEyes.  Neljanda kategooriaga, kus Eestil nominente ei ole soovitakse esile tõsta projekte, kus IKTd on rakendatud ühiskonna hüvanguks.  

Kõige enam on viis nominenti Saksamaalt ja Itaaliast, Hispaaniast on kokku neli nominenti. Kolm nominenti on peale Eesti veel Hollandil ja Suurbritannial. Lätist, Leedust ja Soomest ei ole ühtegi nominenti ning Rootsist on 1.

Kuni augusti lõpuni toimuva rahvahääletuse tulemusel valitakse välja 16 parimat, mis hakkavad konkureerima finaalis. Võitja kuulutatakse välja septembri lõpus Bratislavas toimuval üleeuroopalisel konverentsil.

Vaata lähemalt veebilehelt Innovation Radar Prize 2016.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755