Autor: ITuudised.ee • 20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Python CodeClubi juba 4. hooaeg

Foto: Thorgate
TTÜ Tudengimajas algas järjekordsele Python Codeclubi hooaeg. Tegu on juba neljandat aastat toimuva iganädalase Pythoni programmeerimiskeelt õpetava ürituste sarjaga, mille eestvedajaks on Teaduspargis Tehnopol tegutsev veebi- ja mobiilitarkvara tootmise ning riskiinvesteeringutega tegelev Eesti suurim Pythoni agentuur Thorgate. Tänu Thorgate’ile ja sponsoritele on üritus kõigile täiesti tasuta. Esimesele üritusele oli kokku tulnud ligi 200 Pythoni programmeerimisest huvitatud noort inimest.

Thorgate juhatuse esimees Raido Pikkar peab väga tähtsaks erasektori  IT-haridusele kaasa aitamist. “Kuna Python on veebiarenduses maailmas üha enam populaarsust koguv keel, siis soovime seda ka Eestis rohkem propageerida ja meie tehnoloogiahariduse taset järgi aidata,” kommenteerib Pikkar ürituse eesmärki.

Python Codeclubi üritused toimuvad iganädalaselt kolmapäeva õhtuti Teaduspargi Tehnopol, TTÜ, TTÜ Mektory ja IT Kolledži ruumides. Üritustel lahendatakse erineva raskusastmega ülesandeid, mille koostavad Thorgate’i arendajad ning CodeClubi mentorid. Iga ülesande õige lahenduse eest saab punkte ning punktidest koostatakse ka jooksev edetabel.  Rohkem infot CodeClubi ja järgmiste ürituste kohta saab CodeClubi lehelt või ametlikust Facebooki grupist.

Eesti tehnoloogiahariduse taseme tõstmist toetavad Thorgate, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Tallinna Tehnikaülikool, IT Kolledž, Inovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory, Pizzakiosk ja Saku Õlletehas.

Thorgate on 30-liikmeline digitaalse tootearenduse agentuur kontoritega Tallinnas ja Londonis. Peamised kasutusel olevad tehnoloogiad on Python / Django / React.js/ iOS / Android. Lisaks tootearendusele tegeletakse riskiinvesteeringutega varajase faasi tehnoloogiaettevõtetetesse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755