Kuivallik sai Starmani ostu õiguse

Starmani üks asutajatest Indrek Kuivallik  Foto: Andras Kralla

Investor Indrek Kuivallik sai Stockholmi arbitaažikohtust Starmani enamusosaluse ostuks rohelise tule.

Stockholmi Kaubanduskoja vahekohus otsustas, et Indrek Kuivalliku ettevõttel OÜ Polaris Invest on õigus osta senise Starmani suuraktsionäri East Capitali enamusosalus.

Kuivallik teatas mais, et kasutab oma väikeaktsionäri eelisõigust ja ostab East Capitali 62,7% osaluse. Tehingu hind on vähemalt 81 miljonit eurot. Tollal lootis Kuivallik tehingu allkirjastada kuu aja jooksul, ent nii ei läinud.

Nimelt kirjutas Äripäev juunis, et Starmani müügile tõmmati pidurit, kuna East Capital oli märtsis otsustanud müüa oma osaluse Ameerika päritolu fondile Providence Equity. Selleks, et kasutada väikeaktsionäri eelist, pidi Kuivallik esitama kohtusse taotluse, et müügitehing Providence’iga peatuks. Harju maakohus seda tegigi, kuid et Kuivallik saaks oma tehingut jätkata, oli vaja oodata ka Stockholmi Kaubanduskoja Arbitaažiinstituudi vahekohtu hinnangut, kas East Capital Explorer on rikkunud aktsionäride lepingu eelisostu õiguse klauslit. Otsust oodati mitu kuud.

Millal pikale veninud tehing lõplikult ära tehakse ja ostu-müügileping allkirjastatakse, Kuivallik ega tema esindaja Henri Treude ei öelnud ja lisasid, et nad ei pea võimalikuks tehingu detaile praegu pikemalt kommenteerida.

East Capital Explorer AB teatas eile, et tehing lükkub veel pisut edasi. Starmani hinnanguline väärtus on East Capitali andmetel 210 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112