Autor: ITuudised.ee • 30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP investeerib asjade interneti arengusse kaks miljardit eurot

Foto: Pixabay
SAP plaanib järgmise viie aasta jooksul asjade interneti arengusse investeerida kaks miljardit eurot, et muuta era- ning riigiasutustele asjade interneti seadmed ning tarkvara kättesaadavaks.

„Arvestades, et maailmas on juba miljardeid ühendatud seadmeid, on meil tekkinud potentsiaalne võimalus muuta ühiskonda, majandust ning keskkonda,“ ütles SAPi tegevjuht Bill McDermott. „SAP teeb nüüd järjekordse julge investeeringu, mille eesmärgiks on aidata meie klientidel ühendatud ärist kasu lõigata.“

SAPi uued Industry 4.0 lahendused on disainitud eesmärgiga pakkuda asutustele võimalust alustada tööd ühendatud äri- ning töösüsteemidega, millega jälgida näiteks seadmete efektiivsust või müügisaali toiminguid. Sama võimekuse saab ka SAPi kiirendipaketiga, kuid sellega lisandub ka võimalus kasutada automaatset paberivaba kontrollikeskkonda, mis pakub lahendusi tootmise planeerimiseks ning läbiviimiseks.

Mõlemad uued paketid on soovijatele kättesaadavad koheselt. Lähiajal plaanib SAP välja tulla ka kolmanda paketiga, mis on suunatud just tootmisasutustele. Selle paketiga saaksid kasutajad veelgi parema ülevaate ning kontrolli oma tootmisprotsesside üle. Lisaks toob kolmas pakett endaga kaasa võimaluse kasutada masinõpet, ennustavat analüüsi ning kvaliteedikontrolli lahendusi.

Lisaks eelnevale kolmele paketile plaanib SAP peagi välja tulla ka neljanda asjade internet paketiga, mis on suunatud linnadele, põllumajandussektorile ning energiafirmadele.

SAP plaanib lähiajal üle maailma avada ka oma laborid, et teha tihedamat asjade interneti alast koostööd oma partnerite, klientide ja idufirmadega. Need laborid peaksid aja jooksul muutuma keskseteks kohtadeks, kus toimub asjade interneti tehnoloogia arendus, uurimine ning toetamine. 

Laborite asukohtadeks saavad Berliin, Johannesburg, Palo Alto ning Shangai. Igas piirkonnas hakkab SAP koostööd tegema kohalike partneritega, et pakkuda lahendusi just kohalikku turgu ja selle vajadusi silmas pidades.

Laborite eesmärgiks on pakkuda klientidele ligipääsu kõigele asjade internetiga seonduvale: tehnoloogiale, ekspertidele, innovatsiooniline ning töötubadele.

SAP on äriklientidele suunatud tarkvara turuliider, kes pakub lahendusi igas suuruses firmadele, mis aitavad neil paremini töötavad. SAPi lahendused aitavad 320 000 ettevõttel ning asutusel efektiivsemalt ja kasumlikumalt töötada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755