10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klettenberg: odavam tehnoloogia loob ettevõtetele võimaluse

Foto: Eiko Kink
FinanceEstonia juhatuse liige Rauno Klettenberg ütles, et tehnoloogia odavamaks muutumine on andnud rohkem võimalusi väikefirmadele, kirjutas Äripäev.

„Järjest väiksemad ettevõtted saavad tänu odavamale tehnoloogiale tulla turule, teha revolutsiooni, mis muudab eelmise lahenduse kas kasutuks või mõttetuks,“ ütles Klettenberg, kelle sõnul loob odavam tehnoloogia võimalusi ka Eesti ettevõtetele.

„Läbi ajaloo on toimunud erinevaid revolutsioone, näiteks internet muutis maailma, nüüd räägitakse blockchain'ist. Iga päev räägitakse millestki uuest. Ettevõtjana peame olema pidevalt valvel ja vaatama, kuidas oma turgu kaitsta,“ ütles ta.

Klettenberg tõi esitlusel välja selle, et finantstehnoloogia, nagu maksed, ülekanded, investeerimine ja finantseerimine, on kiire arengu teinud. „Praegu on võimalik osta väärtpabereid palju soodsamalt ja turvalisemalt kui kunagi varem. Finantstehnoloogia areng aitab kaasa ka kapitaliturgude ning majanduse arengule,“ sõnas ta.

Endine börsijuht ütles lõpetuseks, et tänapäeva Eestis on vaja muuta ka investori vaatenurka. „Et raha ei koguneks ainult säästukontole. Noored on üha rohkem investoriharidust haaramas,“ ütles ta.

Rauno Klettenberg kõneles Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuse ja FinanceEstonia korraldatud majanduskonverentsil „Finantssektori arengusuunad 2017. aastal“.

Allikas: Äripäev

Autor: Rainer Saad, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755