Autor: Olavi Teppan • 5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple investeerib miljardi uude tehnoloogiafondi

Foto: Pixabay
Apple kinnitas 4. jaanuaril plaani investeerida 1 miljard USA dollarit uude tehnoloogiafondi SoftBank Vision Fund, et rahastada seesuguste tehnoloogiate arendamist, mida Apple saaks tulevikus kasutada.

„Me usume, et uus fond kiirendab tehnoloogiate arendamist, mis võivad Apple’ile strateegiliselt vajalikuks osutuda,“ sõnas Wall Street Journali vahendusel Apple’i pressiesindaja Kristin Huguet, lisades, et ettevõte on teinud Jaapani telekomifirmaga koostööd juba mitu aastat.

Oktoobris teatati SoftBank Vision Fundi asutamisest ning seati eesmärgiks koguda 100 miljardit dollarit. Fond peaks ametlikult käivituma lähinädalatel. SoftBank ise investeerib fondi 25 miljardit dollarit. Investorite ringi kuulub teiste seas ka Saudi Araabia valitsus, mis investeerib 45 miljardit dollarit.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755