• 06.01.17, 16:39
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Miks Taxify Soomest lahkus?

Koos venna Markusega Taxifyd juhtiv Martin Villig ütleb põhjanaabrite turult lahkumise kohta, et sealne ärikeskkond oli suletud ja monopoliseeritud.
Miks Taxify Soomest lahkus?
  • Foto: Raul Mee
Villigi sõnul olid Soomes suureks probleemiks piiratud taksolitsentsid. „Minu teada on Helsingis välja antud umbes 1200 litsentsi - näiteks Tallinnas on taksojuhte aga umbkaudu 3000,“ illustreeris Villig, lisades, et aastas annab linn välja umbes paarkümmend litsentsi ning nende järjekorrad on väga pikad. „Puudub avatud konkurents, uued tegijad lihtsalt ei saa turule tulla,“ möönis ta.
Teiseks probleemiks on Villigi sõnul dispetšerite nappus, sest näiteks Helsingis on neid ainult kaks.
Helsingis jõuti ühe taksofirmaga kokkuleppele, üks dispetšer, kellega koostööd tehti, leiti ka Oulust. „Teatud koostööpartnerid leidsime, kuid vajalikku läbimurret saavutada ei õnnestunud,“ möönis Villig.
Loe pikemalt Äripäevast.
Autor: Urmo Anderssoo

Seotud lood

Uudised
  • 29.03.16, 18:32
Taxify avas Business teenuse äriklientidele
Taxify avas äriklientidele Business teenuse, mis töötab kogu Baltikumis ja teistes Euroopa riikides, kus Taxify tegutseb. Teenus on välja töötatud koostöös firmadega, mis kasutavad taksosid ärisõitudeks, õhtuses vahetuses töötavate inimeste koju transportimiseks või klientide sõidutamiseks. Business teenuse esimesed pilootkliendid on Transferwise, Swedbank, Telia, Eesti Ekspress, Postimees ja Statoil.
Uudised
  • 16.10.16, 21:18
Aasta Ettevõte 2016 auhinnagalal tunnustati ka mitmeid IKT-sektori ettevõtteid
Aasta Ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursi Ettevõtluse Auhind ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli parimate seast. Sel aastal nomineerisid Aasta Ettevõtte tiitlile Eastman Specialties OÜ, Hekotek AS, Proekspert AS, Estonian Cell AS, SPS Grupp OÜ, Adcash OÜ Tallink Grupp AS ja Kohila Vineer OÜ. Side-, kommunikatsioon ja IT valdkonnas konkurentsivõimelisim ettevõte aastal 2016 on Telia Eesti AS.
Uudised
  • 04.08.17, 12:30
Ekspert: Taxify liitus Uberi-vastase maailmasõjaga
Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõud ja endine startup-ettevõtja Alise Lezdina ütles Taxify äsjast rekordinvesteeringut kommenteerides, et Didi kui “Hiina Uberi” investeering Taxifysse viitab sellele, et Didi organiseerib uut ülemaailmset Uberi-vastast rinnet.
Uudised
  • 14.10.16, 22:12
Aasta nooreks ettevõtjaks sai Taxify tegevjuht Markus Villig
13. oktoobril tunnustati Kultuurikatlas pidulikul auhinnagalal järjekordselt Eesti parimaid ettevõtteid. Noore ettevõtja preemia 5000 eurot pälvis sel aastal Markus Villig, kes on transporditeenust pakkuva ettevõtte Taxify OÜ asutaja ja tegevjuht. Preemia andis üle president Kersti Kaljulaid.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele