16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu liige Tanel Talve algatas parlamendi e-Eesti toetusrühma

Foto: Raul Mee
Sotsiaaldemokraat Tanel Talve eestvedamisel asutasid 14 riigikogu liiget täna e-Eesti toetusrühma, et tõugata tagant Eesti infotehnoloogilist arengut.

„Eesti on paistnud maailmas silma eduka e-riigina, kuid viimasel ajal on areng takerdunud ja paljud asjad seisma jäänud. Meie eesmärgiks on e-Eesti ellu äratada ja ta sisuga täita, mida tahame teha tihedas koostöös ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ning ekspertidega,“ ütles toetusrühma esimeheks valitud Talve. „Potentsiaali jõuliseks edasiliikumiseks on näiteks e-teenuste, hariduse, majanduse ja energeetika vallas. Saadikute kindel soov on aidata siin kaasa uute lahenduste sünnile.”  

Talve sõnul on toetusrühma esmaseks ülesandeks panna koos väliste ekspertidega paika konkreetsed ülesanded, mida on reaalne kas paari aasta jooksul käivitada või siis ellu viia. ”Väljakutsete valik on lai. Neist üks keskseim on see, kuidas kasvatada IT abil majanduse efektiivsust ja seega ka inimeste heaolu,” lisas Talve.  

E-Eesti toetusrühma aseesimeheks valiti reformierakondlane Kalle Palling. Rühma kuuluvad veel Yoko Alender Reformierakonnast, Andres Ammas ja Külliki Kübarsepp Vabaerakonnast, Erki Savisaar Keskerakonnast, Henn Põlluaas EKREst, Andres Metsoja Isamaa ja Res Publica Liidust ning Ivari Padar, Jaanus Marrandi, Kalvi Kõva, Helmen Kütt, Toomas Jürgenstein ja Barbi Pilvre Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755