Autor: ITuudised.ee • 3. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas arutati, kuidas kaitsta ettevõtteid küberkuritegevuse eest

Foto: Erakogu
Tallinna toimus 1. veebruaril järjekorras juba teine rahvusvaheline küberturvalisuse konverents “Cyber Conf 2017”, kus arutati võimalusi ettevõttete ja erasisikute küberrünnete eest kaitsmiseks.

Viimane võimalus on registreeruda juba 8. veebruaril toimuvale seminarile 

Praktilised juhised uuest andmekaitsemäärusest tulenevate nõuete järgimiseks

Seminaril saab ka ülevaade õiguslikest ja infotehnoloogilistest riskidest, millele tuleks ettevõtjal tähelepanu pöörata.

Info ja registreerimine SIIN.

 

Konverentsil arutati küberturvalisuse teemasid rahvusvaheliste ekspertidega ja keskenduti sellele, kuidas õpetada ettevõtete juhtkondadele küberturvalisust tõsiselt võtma ja oma ettevõtte infovara kaitsma. 

Konverentsi ühe korraldaja Joseph Carsoni sõnul on oluline teada, millised on meid iga päev ähvardavad küberohud ning kuidas nende vastu võidelda.

“IBMi uus uuring näitas selgelt kätte, et keskmine inforünnak ja -leke läheb ettevõttele maksma 3,4 miljonit eurot. Tuleb mõelda sellele, mida tähendab ettevõttele see, kui tema töötajate palgad, finantsseis või kliendiinfo avalikku ruumi lekib. Ei ole oluline, kui suur on ettevõte, info, mis selles ettevõttes on, on alati väärtuslik ja keegi soovib seda alati varastada,” mainib end "ausaks häkkeriks" nimetav Carson.

Viimane paar aastat on olnud küberkurjategijatele äärmiselt tihe aeg ning näiteks 2016. aastal pandi globaalselt toime 500 suurt küberrünnakut, mille jooksul varastati või lekkis enam kui 2 miljardit dokumenti ja kontot. Nende andmete hulgas oli 1 miljard Yahoo kontot, 117 miljonit LinkedIn kontot, 412 miljonit kohtinguportaali Friend Finder kontot ja 68 miljonit Dropboxi kontot.

Kaubandus-, tehnoloogia-, finants- ja riigisektor olid eelmisel aastal kõige rünnatavamad valdkonnad kogu maailmas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052