Autor: Kristel Härma • 17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-firmad viivad töökohad Eestist ära

Nortali juht Priit Alamäe
Foto: Andres Haabu
Suuremate IT-firmade juhid tõdevad, et äri laiendamiseks tuleb luua üha rohkem töökohti teistes riikides, sest siin ei ole piisavalt töötajaid ja nende palkamine on liiga kulukas, kirjutas Äripäev.

Kui veel mõned aastad tagasi oli Nortalis üle 600 töötaja, siis eelmise aasta lõpuks jäi nende arv juba alla 500. Ettevõtte juhi Priit Alamäe sõnul on Eesti Nortali jaoks oluline turg, kuid juba praegu on neil üle poole töötajatest Eestist väljaspool ja see proportsioon pigem kasvab.

Helmese 250 töötajast töötab ligi kolmandik täielikult või osaliselt Eestist väljas. “Meie liigume tasapisi Eestist ära ja alustame uusi kontoreid riikides, kus riik tarkvarateenuseid 80% koormusega ei maksusta,” ütles ettevõtte juht Jaan Pillesaar.

Playtechi Eesti üksuse juhi Ivo Lasni sõnul on nende töötajate arv püsinud suhteliselt stabiilne, kuid tööjõupuudus IT valdkonnas on tema kinnitusel probleem ja see pidurdab kogu sektori kasvu.

Loe pikemalt Äripäevast.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755