• 17.04.17, 10:38
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

IT-firmad viivad töökohad Eestist ära

Suuremate IT-firmade juhid tõdevad, et äri laiendamiseks tuleb luua üha rohkem töökohti teistes riikides, sest siin ei ole piisavalt töötajaid ja nende palkamine on liiga kulukas, kirjutas Äripäev.
Nortali juht Priit Alamäe
  • Nortali juht Priit Alamäe Foto: Andres Haabu
Kui veel mõned aastad tagasi oli Nortalis üle 600 töötaja, siis eelmise aasta lõpuks jäi nende arv juba alla 500. Ettevõtte juhi Priit Alamäe sõnul on Eesti Nortali jaoks oluline turg, kuid juba praegu on neil üle poole töötajatest Eestist väljaspool ja see proportsioon pigem kasvab.
Helmese 250 töötajast töötab ligi kolmandik täielikult või osaliselt Eestist väljas. “Meie liigume tasapisi Eestist ära ja alustame uusi kontoreid riikides, kus riik tarkvarateenuseid 80% koormusega ei maksusta,” ütles ettevõtte juht Jaan Pillesaar.
Playtechi Eesti üksuse juhi Ivo Lasni sõnul on nende töötajate arv püsinud suhteliselt stabiilne, kuid tööjõupuudus IT valdkonnas on tema kinnitusel probleem ja see pidurdab kogu sektori kasvu.
Loe pikemalt Äripäevast.
 

Seotud lood

Uudised
  • 07.04.17, 12:57
„Tulevik = IT“ - inspiratsioonipäev naiste osakaalu suurendamiseks tehnoloogiavaldkonnas
Reedel, 7. aprillil toimub Tallinnas kinos Kosmos IMAX Skype Eesti ja MTÜ Tech Sistersi algatusel inspiratsioonipäev Tulevik = IT. Inspiratsioonipäeva eesmärgiks on julgustada naisi ja teismelisi tüdrukuid huvituma infotehnoloogia valdkonnast. Üritusele on saabumas noored üle Eesti.
Arvamused
  • 03.02.18, 09:40
Aaviksoo: Helmese võiks riigistada ja muuta sama kuulsaks nagu Google
IT-ettevõtja Jaan Pillesaare ettepanek erastada ülikoolid on sama kui mõte riigistada Helmes ja muuta ta seeläbi Google’iga võrreldavaks, ironiseerib TTÜ rektor Jaak Aaviksoo.
Uudised
  • 24.01.18, 23:48
Pillesaar: Eesti ülikoolid võiks erastada
Laupäeval Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor 25. aastapäeva galal peetud kõnes tegi Teenusmajanduse Koda juhtiv IT-ettevõtja Jaan Pillesaar ettepaneku, et Eesti kõrghariduse arendamiseks võiks suured riigiülikoolid erastada.
Uudised
  • 20.02.17, 18:31
Eesti tarkvarafirma võitis suure OECD hanke
Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes võitis rahvusvahelise Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) infosüsteemide arendamise raamhanke, mille põhjal töötatakse välja ülemaailmsed poliitikaid energeetikast arengukoostööni.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele