Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-lahendused tõid advokaadibüroole maineka rahvusvahelise auhinna

Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmper on aidanud õigusalaselt luua mitmeid innovatiivseid E-riigi lahendusi, sealhulgas üle-eestilise e-tervise infosüsteemi (elektroonilised tervisekaardid, digiretseptid, online registreerimine jpm).
Foto: Erakogu
Eelmise nädala lõpul Londonis toimunud rahvusvahelisel IFLR Europe Awards auhinnagalal valiti Ellex Baltikumi kõige innovaatilisemaks advokaadibürooks. IFLR1000 auhindadele kandideerib igal aastal üle 500 advokaadibüroo üle maailma. Hinnatakse tehingute ja finantseerimise valdkonnas tegutsevaid nõustajaid ja ainsaks oluliseks kriteeriumiks on innovatsioon ehk võimekus teha midagi oma regioonis esimesena, uudsena.

Ellex Raidla juhtivpartneri Ants Nõmperi sõnul on büroo läbi aastate tegutsenud selle nimel, et midagi uut, keerulist ja näiliselt võimatut ära lahendada. „Omal ajal aitasime üles ehitada e-tervise süsteemi, samuti Tallinna börsi, tegime Eesti esimese riikliku võlakirjaemissiooni, hiljuti aitasime turule tuua fondifondi ja tööle panna esmakordselt blockchain tehnoloogial toimivat hääletamissüsteemi. Maailm areneb ülihelikiirusel, meie roll on õiguslike lahenduste ja seadusloomega kreatiivselt sellega kaasas käia,“ sõnas Nõmper.

Zürii hindas muuhulgas büroo võimekust luua uudseid tehingustruktuure, viia lõpule pretsedenti loovaid kaasusi, teostada keerulisi ülepiirilisi tehingud ja teha midagi täiesti esmakordselt, samuti on hinnatud osalemine uute seaduste ja regulatsioonide loomisel.

Nõmperi arvates saab advokaat olla innovaatiline vaid siis, kui ta osaleb pidevalt seadusloomes ja saab kliendi ärist ka päriselt aru. „Oleme oma büroos loonud kliendi ärivaldkondade lõikes erinevad töögrupid, et olla kogu aeg kursis erinevate sektorite arengutega. Kui me ei teaks tööstus 4.0 väljakutseid või seda, kuidas kaubanduskeskuste KPI´sid mõõdetakse, siis ei saaks me kliendile ja tema valdkonna väljakutsetele ka kuidagi õiguslikult nõu anda,“ rääkis Nõmper trendidest.

IFLR1000 on ülemaailmne äri-, finants- ja majandusjuhtidele suunatud väljaanne, mis kõrvutab advokaadibüroosid viimase aasta jooksul tehtud tööde ning läbiviidud turutehingute analüüsi ja süvaintervjuude põhjal.

Ellex Raidla on Eesti kõrgeima reitinguga advokaadibüroo. Büroo kuulub advokaadibüroode ühendusse Ellex, mis on Balti kolme juhtiva ja kõrgeima reitinguga advokaadibüroo ühendus ning hõlmab enam kui 270 töötajat Eestis, Lätis ja Leedus. Bürood kasutavad asutajapartneri nimeviitega märki: Ellex Raidla, Ellex Klavins ja Ellex Valiunas. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755