Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2017

Levira investeeris 2016. aastal 3,6 miljonit eurot, müügitulu ulatus 10,6 miljoni euroni

Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste
Autor: Levira

Digiteenuste ettevõtte Levira 2016. aasta konsolideeritud müügitulu oli 10,6 miljonit eurot ning puhaskasum ligi 437 000 eurot. Levira investeeris 2016. aastal 3,6 miljonit eurot ehk 2,4 korda rohkem kui sellele eelnenud majandusaastal, teatas ettevõte.

Levira müügitulu vähenes aastaarvestuses 3,9 protsenti ning puhaskasum kasvas 15,6 protsenti. 2015. aasta müügitulu ja kasum olid vastavalt ligi 8,4 miljonit eurot ja 228 000 eurot, kuid siis oli tegu üheksakuulise majandusaastaga.

„Levira investeeringute suhe müügitulusse tõusis 2015. aasta 17,6 protsendilt 34,1 protsendile. Suuremate investeeringutena võttis Levira mullu kasutusele Balti riikide kaasaegseima teleülekannete välitootmisjaama, andis käiku pilveteenuste uue andmekeskuse ning arendas pilveplatvormi, mis kõik on ettevõtte tuleviku mõttes suure potentsiaaliga valdkonnad,“ kommenteeris Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Tammiste sõnul näitasid juba mullu müügitulu kasvu pilveteenused. „Levira tegevusfookus liigubki pilveteenuste arendamisele ning teistele infotehnoloogilistele lahendustele. Eelmise aasta lõpus avatud andmekeskuses pakub Levira klientidele majutusteenust ning kuni 100 Gb andmesideühendust viielt erinevalt sideoperaatorilt,“ ütles Tammiste.

Võrguteenuste valdkonnas siseneb ettevõte tänavu jõulisemalt asjade interneti turule, kus Levira hakkab pakkuma praktilisi lahendusi ettevõtete äritegevuse ja inimeste igapäevaelu paremaks korraldamiseks. „Tulime IoT turule n-ö targa investeeringu põhimõttel ehk ehitame võrku konkreetsetele klientidele, kes on koheselt valmis IoT võimalusi kasutama,“ lisas Tammiste.

Levira aktsionärid on Eesti Vabariik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF vastavalt 51- ja 49-protsendilise osalusega.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112