Autor: Andrus Kuus • 9. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Kuus: tulevikutöötajad ei ela riigis, kus nad töötavad

Bigbanki Eesti maajuht Andrus Kuus
Foto: Bigbank Eesti
Eesti, Läti ja Leedu väheneva rahvaarvu, väljarände ja tulevikuperspektiivi suhtes ei ole tarvis nii palju muret tunda. Meie ühine ülesanne on muuta senist arusaama Eesti ja Baltimaade väljavaatest, sest see on palju parem, kui välja paistab, ütles Bigbanki Eesti maajuht Andrus Kuus.

“Kui vaatame Eestit ja meie lähinaabreid ainult statistikast lähtuvalt, võime tõesti ehmuda – 10 aastaga on naabrite juurest lahkunud kummastki 400 000 inimest, Eesti on Soome majandust tööjõuga ergutanud rohkem kui me seda ise oleksime tahtnud,” rääkis Kuus. “Kuid ma ei ole sugugi pessimistlik, pigem vastupidi. Me peame muutma oma nõrkused tugevusteks ning suutma näha võimalusi, mida me seni ei ole näinud.”

“Statistikaameti andmetel ületas 2015. aastal sisseränne esmakordselt taasiseseisvunud Eestis väljarände,” sõnas Kuus. “Me oleme suutnud murda negatiivse trendi. Inimesed tahavad Eestisse tulla ning mina usun, et selle peamiseks põhjuseks on Eesti ärisektori innovatsioonilembus. Eestis on võimalik leida huvitavat tööd ning sellist, millest hangitud kogemustega on tulevikus võimalik maailmas läbi lüüa.”

“Hiljuti teatas kasvufirma Toggl, et Eestis on neil nüüdseks alla poole töötajatest ja välismaalaste värbamiseks kasutavad nad kaugtöö printsiipe,” märkis Andrus Kuus. “Selleks, et lahendada tööjõuprobleem, on vaja innovaatilist nutikust. Ületada piire igas mõttes. Kui meie inimesed tahavad karjääri teha välismaal, peame leidma välismaalasi, kes tahavad karjääri teha siin. Tulevikus ei ela inimesed seal, kus nad töötavad ning ei tööta alati seal, kus nad tahavad elada. Eesti e-residentsus on tulevikuühiskonna suunanäitaja.”

Bigbank AS on Eesti kapitalil põhinev laenudele keskendunud spetsiaalpank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755