Autor: ITuudised.ee • 31. juuli 2017

Ettevõtluskõrgkool Mainor hakkab välismaalasi Eesti jaoks IT-spetsialistideks koolitama

Autor: Pixabay.com

Ettevõtluskõrgkool Mainor käivitab veebruarist uue ingliskeelse õppekava "Tarkvaraarendus ja ettevõtlus", mille eesmärk on Eesti IT-spetsialistide puuduse leevendamine. Õppekava on mõeldud ennekõike välistudengitele, kes õpivad praktilisi IT-oskusi, ettevõtlust ja eesti keelt ning kultuuri.

"Eestis on seni puudunud võimalus õppida inglise keeles kõrghariduse esimesel tasemel tarkvaraarendajaks. Samal ajal on Eestis tuhandeid IT-spetsialiste puudu. Samuti on õpiränne parim viis uute eestimaalaste ühiskonda kaasamiseks. Täitsime ära kriitilise lünga Eesti kõrgharidussüsteemis," ütles Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad.

Tarkvaraarenduse ja ettevõtluse õppekava on loodud koostöös Eesti suuremate IT-tööandjatega. Õppekaval on praktiline fookus. Suur osa õppest toimub läbi projektide ja praktikate. Õpe on välistudengitele tasuline ning kohti on piiratud arv.

"Lõpetaja peab suutma töötada koos erinevate valdkondade inimestega ning tiimiga luua neile sobivaid IT-lahendusi. Nõudmised õppijale on üsna kõrged. Seetõttu on ka vastuvõtufilter tihe. Kutse Eestisse õppima tulla saavad kandidaadid, kellel on eeldusi hiljem Eesti tööturul ja ühiskonna edukad olla," ütles Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppeprorektor Eneken Titov.

Esimesed uue õppkava üliõpilased alustavad õpinguid 2018. aasta veebruaris. Õpe kestab kolm aastat.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112