Autor: ITuudised.ee • 31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtluskõrgkool Mainor hakkab välismaalasi Eesti jaoks IT-spetsialistideks koolitama

Foto: Pixabay.com
Ettevõtluskõrgkool Mainor käivitab veebruarist uue ingliskeelse õppekava "Tarkvaraarendus ja ettevõtlus", mille eesmärk on Eesti IT-spetsialistide puuduse leevendamine. Õppekava on mõeldud ennekõike välistudengitele, kes õpivad praktilisi IT-oskusi, ettevõtlust ja eesti keelt ning kultuuri.

"Eestis on seni puudunud võimalus õppida inglise keeles kõrghariduse esimesel tasemel tarkvaraarendajaks. Samal ajal on Eestis tuhandeid IT-spetsialiste puudu. Samuti on õpiränne parim viis uute eestimaalaste ühiskonda kaasamiseks. Täitsime ära kriitilise lünga Eesti kõrgharidussüsteemis," ütles Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad.

Tarkvaraarenduse ja ettevõtluse õppekava on loodud koostöös Eesti suuremate IT-tööandjatega. Õppekaval on praktiline fookus. Suur osa õppest toimub läbi projektide ja praktikate. Õpe on välistudengitele tasuline ning kohti on piiratud arv.

"Lõpetaja peab suutma töötada koos erinevate valdkondade inimestega ning tiimiga luua neile sobivaid IT-lahendusi. Nõudmised õppijale on üsna kõrged. Seetõttu on ka vastuvõtufilter tihe. Kutse Eestisse õppima tulla saavad kandidaadid, kellel on eeldusi hiljem Eesti tööturul ja ühiskonna edukad olla," ütles Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppeprorektor Eneken Titov.

Esimesed uue õppkava üliõpilased alustavad õpinguid 2018. aasta veebruaris. Õpe kestab kolm aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755