Autor: ITuudised.ee • 7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elron läheb üle uuele piletimüügisüsteemile

Foto: Elron
Augustis alustab Elron üleminekut uuele piletimüügisüsteemile. Uus süsteem hõlmab endas nii veebimüügikeskkonda, klienditeenindajate käsimüügiterminale kui ka uudset piletimasinat rongides.

Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul on uus süsteem eelkõige ajakohasem. „Praegu kasutusel olev piletimüügisüsteem on pärit aastast 2010, mistõttu see vajas kaasajastamist. Uus terviklik elektrooniline piletimüügisüsteem pakub piletiostuks mugavamaid ja mitmekülgsemaid võimalusi nii veebis kui rongis pileti soetamisel.“

„Uus piletimüügisüsteem võimaldab kasutusele võtta veel rea uuendusi ja pakkuda täiendavaid võimalusi, mis muudavad piletiostu mugavamaks ja paindlikumaks ning laiendavad reisijate sõiduvõimalusi. Uuendustest anname teada jooksvalt,“ lisas Ossip. 

Käesoleval nädalal hakatakse rongidesse paigaldama piletimasinaid. Paigaldustööd jõuavad lõpule augustikuu jooksul, pärast mida on piletimasinad testimisel. Reisijad saavad uuest piletimasinast pileteid osta testperioodi lõppedes.

Esialgu on piletimasinast võimalik pilet osta Elroni kaardiga. Tallinlastele ja Saue elanikele on vastavas tsoonis sooduskaardina kasutatav ka Ühiskaart. Piletimasinast ostetud piletid on alati 10 protsenti soodsamad.

Piletimasina kasutamine on mugav ja lihtne. Iga masina juurde paigaldatakse vastavad juhised ja voldikud, millega on võimalik tutvuda juba testperioodi vältel. 

Piletimasin loob eeldused ka kontaktivaba pangakaardi kasutamiseks. Kauaoodatud võimalus kaardimakseks elektrirongides peaks teoks saama 2018. aasta esimeses pooles.                

Piletimüügisüsteemi loojaks valiti riigihankega ühistranspordi pileti- ja makselahenduste ning reaalaja infosüsteemidega tegelev tehnoloogiaettevõte AS Ridango, kelle loodud on innovaatilised elektroonilised piletisüsteemid nii Tallinnas kui Tartus, aga ka mitmel pool Põhjamaades.

Ridango tegevjuhi Erki Lipre sõnul on Elroni piletisüsteemi näol tegemist ettevõtte jaoks väga olulise projektiga, kuna spetsiaalselt rongide jaoks töötati välja uuenduslik piletimasin, samuti täiendati oluliselt kaugliinide spetsiifikast tulenevat süsteemi funktsionaalsust, mis erineb suurel määral linnades kasutatavast äriloogikast.

“Suure puutekraaniga iseteeninduslikud validaatorid rongides on kahtlemata uus ja innovaatiline lähenemine kogu Euroopa kontekstis. Loodame Elronit tuua eeskujuks kõigile teistele rongifirmadele ja kasutada sarnast lahendust edaspidi ka muudes projektides,” lisas Lipre.

Elroni rongides kasutatavate erinevate piletiostu võimaluste ühtlustamiseks ja lihtsustamiseks asendatakse pilet.ee keskkonnast ID-kaardile ostetavad piletid Ühiskaardile ostetavate piletitega. 

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub kiiret, mugavat, turvalist ja keskkonnasõbralikku ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel.  2016. aastal tehti Elroni rongidega 6,8 miljonit reisi, mis on 4% rohkem kui 2015. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755