Autor: ITuudised.ee • 11. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti Eesti ekspert: Eesti on ideaalne koht kaugtöö tegemiseks

Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe
Foto: Microsoft Eesti
Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe sõnul on pilveteenused ja tänapäevased kaastöö võimalused tähtsad ettevõtete tulevikuks valmistumisel.

„Üha enam vaatavad inimesed töökoha valikul selle paindlikkust ja võimalust teha aeg-ajalt tööd kodust, suvilast või hoopis teisest riigist. Prognoosid näitavad, et see tendents tõuseb lähiaastatel veelgi. Õnneks katavad pea kogu meie riiki 4G levialad, sest eduka kaugtöö retsepti üks tähtsamaid koostisosasid on kiire ja kvaliteetne võrguühendus,“ lausus Tikerpäe.

Tikerpäe sõnul tähendavad pilveteenused lisaks mugavusele ka suuremat turvalisust. Kõvaketta purunemine või õige versiooni mälupulgale varundamata jätmine ei tähenda enam tundide või nädalate pikkuse töö kadumist. Failide varundamine toimub automaatselt ja märkamatult. Samuti uueneb tarkvara automaatselt ja on seega uusimate küberohtude eest kaitstud.

„Mida mitmed kohalikud ettevõtted pole veel avastanud, on Office 365 poolt pakutavad meeskonnatöö võimalused. Heaks näiteks on see, et enam ei pea muudatustega dokumenti kolleegiga meili teel edasi-tagasi saatma. Wordis, Excelis ja teiste rakendustes saavad samaaegselt ja olenemata asukohast teha ühe dokumendiga mitu töötajat, mis tegelikult kaotab füüsilise kontori olemasolu vajalikkuse,“ lisas Tikerpäe.

„Kaastöö võimalusi kasutatakse tegelikult ka juba täna, kus Skype for Business abil saab oma seadmetes vaid mõne klikiga näha, mida täpselt oma ekraanil neile jagan,“ sõnas ta kokkuvõtvalt.

Kui pilveteenus kui mõiste pole tema sõnul veel päris massidesse jõudnud, on enamik inimesi seda kasutanud. Näiteks võib selle alla liigitada e-posti teenused, fotopangad ning tehisintellekti abil kasutajast õppivad asjade interneti lahendused, mis on paljude elu mugavdanud.

Microsoft, mis on asutatud 1975.a. (Nasdaq ’MSFT’), on juhtiv globaalne tarkvara-, teenuste- ja lahendustepakkuja, mis aitab inimestel ja ettevõtetel saavutada oma täit potentsiaali. Microsofti Eesti üksus on tegutsenud alates 2003. aastast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755