Autor: ITuudised.ee • 29. august 2017

Suvel valmis esimene digitaalne auto hooldusraamatu prototüüp

Autor: pixabay.com

Renault Grupp koos Microsofti ja VISEOga ehitasid sel suvel valmis digitaalse auto hooldusraamatu prototüübi. Selle loomisel kasutati blockchain tehnoloogiat, mis tagab, et informatsioon autopassis on talletatud kindlalt ja turvaliselt.

Seni on autoomanike ja nende autode kohta käivat informatsiooni salvestatud erinevatesse süsteemidesse küll autotootjate, kindlustajate, remonditöökodade ja teiste poolt. Digitaalse auto hooldusraamatu prototüüp näitab aga, et kogu vajalikku informatsiooni on võimalik talletada ühte kohta, kust see on ka autoomanikule lihtsasti kättesaadav. 

Kui digitaalne auto hooldusraamat kasutusele võetakse, tähendab, et ka auto müümisel teeb müüja kogu autoga seonduva informatsiooni ostjale nähtavaks. Nii on tulevikus järelturult autode soetamisel võimalik saavutada ostjate-müüjate vahel suuremat usaldust.

Digitaalse auto hooldusraamatu prototüüp on loodud avatud lähtekoodiga, kasutades blockchain tehnoloogiat, mis võimaldab salvestada autoga seotud informatsiooni tõhusasse võltsimiskindlasse digitaalsesse hooldusraamatusse.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112