Autor: ITuudised.ee • 15. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell EMC uued pilveseadmed kasutavad vaid välkmälu

Dell EMC SC5020
Tehnoloogiaettevõte ning pilveteenuste jaoks vajalikku riistvara pakkuv Dell EMC tõi turule kaks uut keskklassi pilvelahendust, mis kasutavad vaid välkmälu (flash storage) ning ei ole varustatud kõvaketastega. Kokku võib seadmesse panna kuni 3 PB välkmälu.

Kokku tuli Dell EMC välja kahe uue tootega. Dell EMC SC5020F ja Dell EMC SC7020F. Varem avalikkusele tutvustatud pilvelahendustest eristab SC seeriat asjaolu, et neid on võimalik muretseda ainult välkmäluga. See tähendab, et andmete liigutamine serveri ja kasutaja vahel saab olla eriti kiire. Kokku võib ühe seadme sisse paigutada kuni 3 PB jagu salvestusruumi.

Teiste SC seeria mudelite puhul on soovi korral võimalik seadmeid varustada ka kõvaketastega. Selle, kui suure osa lahendusest moodustavad kõvakettad ja kui suure osa välkmälu, saab iga klient ise valida.

Uute toodete eesmärgiks on aidata äridel enda digitaalseid tegevusi kiirendada ning nende abil on võimalik tuua firma digitaalsesse ajastusse märksa kiiremini. Lisaks sellele peaksid uued SC seeria seadmed olema töökindlamad ning säästlikumad.

Sarnaselt vanemate Dell EMC pilvelahendustega on ka SC seeria tooteid võimalik aja möödudes lihtsalt juurde lisada. Seda nimetab Dell EMC Hyper-converged tehnoloogiaks, mis tähendab seda, et kliendid saavad osta ühe tervikliku pilvelahenduse ning kui tulevikus peaks jõudlust juurde tarvis olema, siis saab seda lihtsalt vanale juurde lisada.

Peale kiire mälu on kahe mainitud salvestuslahenduse sees kaheksatuumalised Inteli Xeon protsessorid. Samuti on mõlemad lahendused varustatud nutika tarkvaraga, mis organiseerib andmeid salvestuskehal nii, et need võtaksid võimalikult vähe ruumi. See aitab omakorda taas kulusid säästa, kuna sellisel juhul ei pea lühikese aja järel ruumi salvestusruumi juurde ostma.

Uued tooted SC seeriasse tulevad müügile alates detsembrist. 2018. aasta Jaanuaris lastakse välja uus tarkvaraversioon Unity OS v4.3, mis peaks tõstma salvestusseadmete efektiivsust ning töökindlust.

Uus lojaalsusprogramm

Lisaks uutele toodetele tutvustas Dell EMC ka värsket lojaalsusprogrammi, mis pakub klientidele püsivat koostööd ning garantiid uute toodete ostmisel. Nimeks on programmil Dell EMC Future-Proof Storage Loyalty Program.

Näiteks kaasneb programmiga kolme aasta pikkune rahulolu garantii, mille kohaselt töötavad Dell EMC tooted täpselt nii nagu neid reklaamitakse. Lisaks sellele lubab programm, et kliendid saavad soovi korral salvestuslahendusi juurde muretseda nii, et sellega ei kaasne katkestusi töövoos.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052