Autor: Lauri Teder • 4. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiaaktsiad kergitasid USA börsiindekseid

Foto: Pixabay
Kolmapäeval rühkisid Ühendriikide börsiindeksid tehnoloogiaaktsiate ja julgustavate majandusnäitajate kannul kindlal sammul uute kõrgusteni.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kasvas päevaga 0,4%, saavutades 24 922 punkti taseme. S&P 500 kerkis 0,64%, 2713 punktini. Nasdaq Composite tõusis 0,84% ning peatus 7065 punktil.

Nädala teisel kauplemispäeval rõõmustas väärtpaberiturge USA tootmisindeksi detsembrikuine hüpe novembri 58,2 punktilt 59,7 punktile. Konkreetsema positiivse hinnangu alanud aasta majandusolukorrale andis aga USA föderaalreservi 13. detsembri kohtumise raport: maksumäärade alanemine ajendas komiteed tõstma oma 2018. aasta SKT kasvu prognoosi 2,1 protsendilt 2,5 protsendile.

Tehnoloogiaaktsiate edetabeli tipus olid juba teist päeva järjest kiibitootjad AMD (+5,19%) ja Nvidia (+6,58%). Nende rivaal Intel jäi tolle protsessorites avastatud väidetava turvavea tõttu 3,39 protsendiga miinusesse. Tehnoloogiasektori esireas olid kolmapäeval ka IBM (+2,75%) ja Google'i emaettevõte Alphabet (+1,64%). Samuti aitas investeerimispanga Morgan Stanley uus hinnasiht tarkvarafirma Oracle (+2,32%) aktsiat, mis vabanes seeläbi oma teisipäevasest kaotusest.

Turge kergitasid kolmapäeval ka energeetika- ja tervishoiusektor, mille S&P indeksid tõusid vastavalt 1,5% ja 1%. Viimast tõukas WTI toornafta 1,7% kallinemine, 61,41 dollarini barreli kohta.

Parima tulemuse tegi sedapuhku elektri- ja gaasiettevõte SCANA (+22,59%), mis müüakse muljetavaldava 7,9 miljardi dollari eest konkurendile Dominion Energyle (-3,85%). Lisaks plaanib Dominion teha 1,3 miljardi dollari suuruse tagasimakse SCANA Lõuna-Carolina klientidele ning vähendada nende tariife 5% võrra. Sellega soovib firma hüvitada klientidele osaliseltki kahe kohaliku tuumajaama sulgemisega kaasnevaid pikaajalisi kulusid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474