17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on parim noor küberkaitsja Eestis?

Foto: Picabay
Tallinna Tehnikaülikool ja Kaitseministeerium kutsuvad kõiki noori küberkaitse talente ennast proovile panema võistluses KüberNaaskel (CyberSpike). Selleaastasel võistlusel tuleb võistlejatel aidata korda luua riigis „Snowland“, kus inimeste heaolu sõltub jäätisetehase tegevusest. Eelvoorus tuleb lahendada 4 ülesannet, mis võimaldab olukorra vabrikus ja tema veebikanalites saada kontrolli alla.

Võistlusele oodatakse osalema 14-30 aastaseid kodanikke kui ka residente. Võistlussarjas toimub lisaks kvalifikatsioonivõistlus rahvusvahelise European Cyber Security Challenge-l osalemiseks 14-24 aastastele kodanikele. Põhivõistlusele pääsevad 50 noort küberkaitsjat, kes sooritavad eelvooru ülesanded kõige kiiremalt ja oskuslikumalt. Võistluse töökeel on inglise keel.

Registreerumine on avatud 15.01-11.02.2018 aadressil www.cyberspike.ee

Veebipõhine eelvoor toimub 6.-8. märtsil, põhivõistlus 12.juunil TTÜ IT Kolledžis.

Võistlus toimub Küberolümpia projekti raames, mille idee autor, ellukutsuja ja suurtoetaja on Kaitseministeerium. Küberolümpia projekti viib läbi 2017. aastast alates Tallinna Tehnikaülikool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755