Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FBI uurib Äripäeva veebide kaudu krüptoraha kaevandamise juhtumit

Foto: Pixabay
Hiljutine rünnak USA tarkvaraarendaja NewsCycle vastu, mille tõttu Äripäeva veebilehtede külastajate arvutitega krüptoraha kaevandati, on pälvinud FBI tähelepanu.

Äripäeva veebiarenduste juhi Dmitri Kovagini sõnul tegeleb FBI kahe nädala taguse rünnaku uurimisega ametlikult. NewsCycle on kriitilise infrastruktuuri turvalisusega tegeleva FBI üksuse InfraGardi (https://www.infragard.org) partner. Kuna NewsCycle`il on väga palju kliente ehk väljaandeid USAs, siis peetakse neid kriitiliseks infrastruktuuriks.

NewsCycle Digitalil (CMS-platvorm, mida Äripäev ja teised kliendid kasutavad) on Kovagini sõnul olemas hulk rakendusliideseid ehk APIsid ja üks nendest on mõeldud selleks, et salvestada baasi pilte jms. Selle kaudu postitati pildi asemel veebirakenduse raamistik ehk ASP-skript, kuna tarkvara ei kontrollinud, mis formaadis sisend tuleb. See muutis kõikide veebilehtede jaluseid, paigaldades sinna omakorda skripti, mis käivitab kaevandamist.

Kovagini sõnul kasutati kaevandamiseks avalikku ja seaduslikku tarkvara CoinImp (www.coinimp.com), mis kaevandab Monero-nimelist krüptovaluutat.

NewsCycle on avastatud kitsaskohad korda teinud ning juurutanud sanktsioneerimata koodi muutmise lisakontrolli.

Viimastel andmetel viisid rünnaku jäljed Norrasse.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755