Autor: ITuudised.ee • 27. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ENPA raport toob välja Eesti saavutused e-valitsemise ja küberkaitse vallas

Eesti delegatsiooni esimees ja ENPA asepresident Marianne Mikko
Foto: Kuvatõmmis
Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) istungil Strasbourgis oli eile kõne all Eesti kohta koostatud raport, milles tuuakse välja Eesti saavutused e-valitsemise ja küberkaitse vallas ning soovitatakse vähendada kodakondsuseta isikute arvu.

Eesti delegatsiooni esimehe ja ENPA asepresidendi Marianne Mikko sõnul jõuti Eesti raportis järeldusele, et demokraatlikud institutsioonid Eestis toimivad Euroopa Nõukogu reeglite järgi ja Eesti täidab oma kohustusi liikmesriigina. „Rõõm on näha, et Eesti saavutusi e-valitsemise ja küberkaitse vallas on märgatud ja raportis esile tõstetud,“ lausus Mikko.

Raportis kirjutatakse ka Eesti ja Venemaa suhetest, vene vähemuse olukorrast ja kodakondsuse küsimustest. „Eestil soovitatakse tegeleda rohkem etniliste vähemuste töötuse ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamisega. Samuti vähendada kodakondsuseta isikute arvu ja muuta kodakondsuse saamine pikaajalistele elanikele lihtsamaks,“ rääkis Mikko.

ENPA sel nädalal toimunud osaistungil oli kõne all veel vähemuskeelte kaitse, kodanikupalk, Ukraina sõja humanitaarsed tagajärjed, Türgi sõjaline sekkumine Süürias ning Euroopa Nõukogu roll Iisreali ja Palestiina rahuprotsessis.

Esmaspäeval valis ENPA uueks presidendiks itaallase Michele Nicoletti (SOC). Samuti valiti asepresidendid, kellena jätkab ka Marianne Mikko(SOC). Mikko valiti ka monitooringukomitee esimeseks aseesimeheks. Euroopa Nõukogu uueks inimõiguste volinikuks Bosnia ja Hertsegoviina kandidaat Dunja Mijatović.

Eesti delegatsiooni kuuluvad Marianne Mikko, Raivo Aeg, Andres Herkel, Eerik-Niiles Kross, Jaak Madison ja Tiit Terik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755