Autor: ITuudised.ee • 9. märts 2018

Info ja side valdkonnas enim vabu ametikohti

Autor: Pixabay
Vabade ametikohtade määr ehk vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus oli eelmise aasta neljandas kvartalis kõrgeim info ja side tegevusalal, ulatudes 2,9 protsendini.

Järgnesid haldus- ja abitegevused (2,8%) ning avalikus haldus ja riigikaits (2,7%). Kõige madalam oli vabade ametikohtade määr mäetööstuses (0,2%) ja kinnisvaraalases tegevuses (0,8%), teatas statistikaamet.

Kõikide valdkondade üleselt oli vabade ametikohtade määr mullu viimases kvartalis 1,9%, mis oli 0,4 protsendipunkti väiksem kui eelmises kvartalis ja 0,3 protsendipunkti suurem kui 2016. aasta neljandas kvartalis.

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli mullu neljandas kvartalis ligi 10 600 vaba ametikohta. 2017. aastal oli vabade ametikohtade arv esimeses kvartalis ligi 11 200, teises kvartalis ligi 12 000 ja kolmandas kvartalis ligi 12 700.

Kolmveerand (74%) vabadest ametikohtadest olid erasektoris ja iga neljas vaba ametikoht avalikus sektoris.

Enamik vabadest ametikohtadest olid nagu varemgi Harjumaal (68%), sh Tallinnas (53%), järgnesid Tartu (9%) ja Ida-Viru maakond (5%). Vabade ametikohtade arv oli väikseim Hiiu, Jõgeva ja Võru maakonnas. 

Vabade ametikohtade arv on kõik kvartali teise kuu 15. kuupäeva seisuga vabad ametikohad, s.o vast loodud, vabad või töötaja lahkumise tagajärjel vabaks saavad tasustatavad ametikohad, millele tööandja otsib aktiivselt sobivat kandidaati väljastpoolt ettevõtet, asutust või organisatsiooni.

Ametikohtade koguarv oli neljandas kvartalis ligi 552 900. Aasta varasemaga võrreldes suurenes näitaja 0,9%.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932