Autor: ITuudised.ee • 15. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võistlesid 170 noort Eesti küberkaitse talenti

Foto: Romil Robtsenkov
170 noort küberkaitse talenti üle Eesti osales eelmisel nädalal KüberNaaskli veebipõhises eelvoorus, kellest 50 parimat pääses juunis IT Kolledžis toimuvasse põhivooru.

Viie tunni jooksul tuli lahendada neli ülesannet, sh eemaldada nõrkused WordPressi sisuhalduslahenduses, leida arvutisüsteemist salajast infot, parandada operatsioonisüsteeme jms.

Korraldaja Birgy Lorenzi sõnul tegid häid tulemusi 13 Tallinna tehnikaülikooliga ja seitse Tartu ülikooliga seotud tudengit. „Tunnustan väga gümnaasiumide noori talente, sest nende oskused on võrreldavad ülikoolis õppijate omaga ja ometigi on nad selle kõik omal käel omandanud,“ lisas ta.

Lorenzi sõnul on alates 2015 toimunud esimesest võistlusest iga aastaga osalejate arv kasvanud. „Edetabeli 20 esimesel kohal käib madistamine, kus punktide vahed pole väga suured,“ kommenteeris ta.

Korraldajad on Lorenzi ütlusel ka ise põnevil, kes tänavu võitjana väljub ning kellest moodustatub Eesti esindusmeeskond rahvusvahelisele võistlustele. Mullu sai Eesti meeskond rahvusvahelisel võistlusel 15 riigi seas viienda koha.

Kübervõistluse idee autor ja suurtoetaja on kaitseministeerium. Eesti Interneti sihtasutus paneb välja Eesti tiimi osalemise rahvusvahelisel võistlusel. Kõikide programmi tegevuste läbiviija on tehnikaülikooli kriminalistika ja küberjulgeoleku keskus. Võistluse tehnilise osa teostab kaitseväe küberharjutusväljak.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052