Autor: ITuudised.ee • 16. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piirangute kaotamine tõstis mobiilse interneti kasutust kordades

Foto: Pixabay
Tele2 viib märtsis läbi üle-eestilist võrgu läbilaskevõimsuse testi, millega liitunud 50 000 inimest tegid ettevõtte ajaloo mobiilse interneti kasutusrekordi.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul sündisid mõlemal märtsi nädalavahetusel mobiilse interneti kasutusrekordid. „Tehnilise eksperimendiga liitunud kasutajate tarbimine kasvas keskmiselt 2,6 korda,“ lisas ta.

Võrgustatistika kohaselt eristuvad selgelt kolm perioodi, millal eestlased mobiilset internetti kõige rohkem kasutavad – hommikul kl 10-13, õhtul kl 20-22 ning nädalavahetustel.

„Võrgu toimimisparameetrid on tehnikute kinnitusel veel rohelises ja füüsilise taluvuspiirini on jupp maad minna. Ootame, et testimisega liituks kokku 100 000 inimest,“ kutsus Aron inimesi mobiilsidevõrku proovile panema.

Tasuta internetimahu soovijatele jäävad kehtima senised paketitasud, kuid kõik kiiruse ja mahupiirangud Eestis võetakse maha. Testida saab kõigi internetiühendust võimaldavate telefonide, kuid mitte ruuteriga.

„Tahtsime oma sidevõrku proovile panna ning kutsusime inimesi üles kasutama Eestis kuu jooksul nii palju mobiilset internetti, kui nad suudavad,“ avas Aron märtsi lõpuni kestva eksperimendi tausta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755