Autor: ITuudised.ee • 21. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vesterbacka: action toimub suurlinnas

Peter Vesterbacka
Foto: Veiko Tõkman
Mitme idufirmaga seotud Soome ettevõtja Peter Vesterbacka sõnul on just suurlinnad kohad, kus action toimub.

Eile õhtul LHV panga Londoni filiaali avamisel peetud paneeldiskussioonis arutleti, et kuigi suurlinnadel on keeruline riigi poolt pakutava raamistikuta hakkama saada, on just globaalse suurlinnad tulevikuarengute määrajaks.

“Suurlinnad on kohad, kus action toimub,“ kinnitas diskussioonis osalenud Vesterbacka. Lisaks talentidele on ka usaldusväärsus, kultuuriline mitmekesisus ja funktsioneeriv infrastruktuur võtmesõnad, mis suurlinnadele edu tagavad, sõnas Angry Birdsi loonud firma Rovio endine turundusjuht.

Suurlinnu nimetas tähtsaks ka diskussiooni juhtinud ettevõtja Sten Tamkivi, LHV panga nõukogu liige. „Rahvusriigid on tähtsad, kuid nad peavad toimima koostöös linnadega, mis tõmbavad inimesi ja ettevõtteid. Samuti on tähtsad ühendused linnade vahel, mille kaudu saavad inimesed, ideed ja kapital liikuda,“ märkis ta.

Paneeldiskussioonis „Kas globaalsed suurlinnad võtavad riikide üle võimust?“ osalesid ka president Toomas Hendrik Ilves ja Mark Yeandle, kes on üks Globaalse finantskeskuste indeksi väljatöötajaist.

Nagu tõdes Ilves, jääb Euroopa finantskeskus ka pärast poliitilisi muutusi või Brexitit Londonisse. Yeandle lisas, et London on olnud ja jääb tugeva innovatsiooni ajalooga kaubandussõlmeks. Londoni kasuks räägivad inglise nael, inglise keel ja see asub Euroopa ajavööndis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755