Autor: ITuudised.ee • 9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas tuleb mänguarendajate konverents

Kahe päeva jooksul esineb Kultuurikatla kolmel laval ligi 50 mängutööstuse esindajat Eestist, Soomest, Rootsist, Venemaalt, Suurbritanniast ja mujalt. Nende hulgas esindajad Twitterist, Google´ist ja levinud mängu World of Tanks arendajast Wargaming.

Konverentsi raames toimub mängude näitus Game Village, kus oma värskemaid arendusi esitleb üle 20 sõltumatu stuudio. Parim projekt saab võimaluse tasuta osaleda maailma ühel suurimal videomängusõul – Casual Connect.

Peaettekannete kõrval on plaanis ümarlaudade korraldamine teemadel nagu äritegevuse arendamine ja töö arvamusliidritega. Konverentsi teemad puudutavad kõige päevakajalisemaid küsimusi, sealhulgas laienemist välisturgudele, tööd kirjastajate ja investoritega, samuti kasumi suurendamise viise. Kahe päeva jooksul on avatud kolm loengusaali.

Üritust korraldavad rahvusvahelise videomängu arendajate assotsiatsiooni Eesti osakond (IGDA) ja mobiilmängude loomestuudio Creative Mobile koostöös ettevõtega Derivco, Playrix ning Epic Games. Konverentsi läbiviimist toetavad EAS, Arvutitark ja Datagate. 

Mittetulundusühing IGDA Estonia on orienteeritud mängutööstuse infrastruktuuri arendamisele, samuti selles valdkonnas hõivatud spetsialistide kvalifikatsiooni tõstmisele.  

Creative Mobile on Eesti ettevõte, mis tegeleb eri žanris videomängude arendamise ja edendamisega alates 2010. aastast.

Praegu tegutseb videomänguarendajate assotsiatsiooni andmeil Eestis 82 selle ala ettevõtet, milles on hõivatud üle 2000 töötaja. Turu iga-aastane kasv on rohkem kui 20%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755