Autor: ITuudised.ee • 10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabürood käivitasid lõpuks oma portaali

Foto: Kuvatõmmis
Täna alustas tegevust portaal kinnisvara24.ee, mille loomise ajendiks oli varasemate portaalide liiga suur hinnatõus.

Aasta tagasi lahvatanud skandaal turul tegutsevate ühele omanikule kuuluvate kinnisvaraportaalide ja suuremate kinnisvarabüroode vahel on nüüdseks vaibumas, kuna portaalide vahel on jälle konkurents, märkis uue portaali tegevjuht Paavo Heil.

Tema sõnul oli mullu kevadel liiga järsk hinnatõus ajendiks, miks kinnisvarabürood hakkasid otsima oma kuulutuste avaldamiseks alternatiivset kanalit. 

Kinnisvara veebikuulutuste turgu valitsevad city24 ja kv.ee. Esimene on populaarsem Tallinnas ja Harjumaal, teine Lõuna-Eestis. Mõlemad portaalid on Postimehe omaniku Margus Linnamäe kontrolli all.

Uude portaali on oma kuulutused toonud ligi 40 kinnisvarabürood ja üle 600 maakleri. Portaali teatel erineb nende otsingusüsteem konkurentide omadest – kinnisvaraobjekte on lihtsam leida ning objektide sirvimisel tuleb teha senisest vähem klikke.

„Kinnisvaraotsijad ei vaja lihtsalt uut portaali või veel ühte portaali. Vaja on uuel tasemel kasutusmugavust. Lisaks mugavale kinnisvaraotsingule saab meil juba täna näha ülehomseid kinnisvarakuulutusi, mis tähendab, et suur osa uutest kinnisvarakuulutustest avaldatakse Kinnisvara24s 48 tundi varem kui teistes portaalides,“ kommenteeris Paavo Heil.Uut portaali haldab Kinnisvarakeskkond OÜ, mis kuulub Ekspress Grupile ja OÜ-le Sadaüksteist, mille taga on rida suuri Eesti kinnisvarabüroosid. Ekspress Grupile kuulub uues kinnisvaraportaalis vähemusosalus kinnisvarabüroode nõudel ja selleks, et meediaettevõte ei saaks kuulutusteäri omatahtsi lõpetada.Ekspress Grupp on korra juba kinnisvaraportaali pidanud, kuid Ekspresskinnisvara ei täitnud kasumieesmärke ja suleti. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755