Autor: ITuudised.ee • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister: Eestil on eeldused mängutööstuse ekspordiks

Kultuuriminister Indrek Saar mänguarendajate konverentsil GameDev Days 2018
Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on Eestil suurepärased eeldused nii mängutööstuse arenguks kui ka ekspordiks.

Mängutööstus pole tema kinnitusel kaugeltki enam pelgalt meelelahutus. „See on kiiresti arenev loomemajandussektori tööstusharu, mille kasvunäitajad kõnelevad iseenda eest. Mängutööstus on Eestile nagu ka teiste väikeste riikide jaoks oluline eelkõige selle suure ja piirideta arengupotentsiaali tõttu,“ sõnas Saar eile mänguarendajate konverentsil GameDev Days 2018.

„Seetõttu on eriti hea meel tõdeda, et GameDevDays konverentsist on välja kasvamas mänguloojate võtmekonverents, mis toob Tallinnasse kokku lisaks Eesti ettevõtetele globaalsed tegijad ja on meie regiooni üheks olulisemaks kontaktürituseks ka IT-ala õppivatele noortele,” lisas Saar Tallinnas Kultuurikatlas ürituse avakõnes.

Kuuendat korda toimuva rahvusvahelise mänguarendajate konverentsi keskmes on videomängude arendamine ja selle ala populariseerimine Eestis. GameDev Days on mittetulundusüritus, mille eesmärgiks on viia kokku mänguloojaid Eestist ja välismaalt.

Konverentsi peakorraldaja Marianna Krjakvina sõnul sünnivad elujõulised ettevõtted seal, kus on loodud sobilik keskkond koostööks ja kogemuste jagamiseks. „Soovime, et konverents oleks kohtumispaigaks, kus kohalikud ja välismaised ettevõtted ja spetsialistid saavad jagada kogemusi, kontakte ja ideid,“ märkis ta.

Kahe päeva jooksul esineb Kultuurikatla kolmel laval ligi 50 mängutööstuse esindajat Eestist, Soomest, Rootsist, Venemaalt, Ühendkuningriigist ja mujalt. Nende hulgas on selliste maailmakuulsate ettevõtete esindajad nagu Twitter, Google, Wargaming (populaarse mängu World of Tanks arendaja).

Üheaegselt konverentsi peaprogrammiga toimub mängude näitus Game Village, kus oma värskemaid arendusi esitleb üle 20 sõltumatu stuudio, millest 13 on Eesti ettevõtted. Nende vahel toimub konkurss, mille käigus valitakse välja parim projekt.

Mänguarendajate assotsiatsiooni andmetel tegutseb Eestis 82 selle ala ettevõtet, kus töötab kokku üle 2000 inimese. Viimastel aastatel on valitsus Euroopa Liidu fondide toel aktiivselt soodustanud mängutööstuse arengut riigis. Tänu sellele tekib piirkonda üha uusi selles tööstusharus tegutsevaid ettevõtteid.

Konverentsi GameDev Days korraldavad rahvusvahelise videomänguarendajate assotsiatsiooni (IGDA) Eesti osakond ja Eesti suurim mobiilmängude loomestuudio Creative Mobile koostöös ettevõtega Derivco, Playrix ja Epic Games. Konverentsi läbiviimist toetavad Arvutitark ja Datagate.  Konverentsi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetmest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755