• 17.05.18, 10:59
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaitseminister tänas kriisiäpi loojaid

Kaitseminister Jüri Luik andis kingituse ja tänukirja naiskodukaitsjatele, kes lõid õnnetusteks ja kriisiolukordadeks paremini valmistuda aitava mobiilirakenduse „Ole valmis!“.
Naiskodukaitse loodud äpp.
  • Naiskodukaitse loodud äpp. Foto: Google Play
"Suured tänud, et võtsite sellise rakenduse tegemise ette ning olete sellesse investeerinud oma aega ja ressursse. Teie äpp on ideaalne näide sellest, kui väärtuslik on ühiskonnale vabatahtlik valmisolek lüüa kaasa meie turvalisuse tõstmisel," ütles Luik, tänades naiskodukaitsjaid Elisa Jaksoni, Helen Allast ja Ave Proosi.
Rakendusest leiab juhiseid erinevates kriisiolukordades käitumiseks, näiteks, mida teha siis, kui elekter on ära läinud, oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi. Infot saab veel näiteks tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste, küberturvalisuse ja erinevate julgeolekuohtude kohta.
Kasutajad saavad rakendusest ka nädalaseks iseseisvaks hakkamasaamiseks mõeldud koduste- ning evakuatsioonivarude nimekirja ning rakendus võimaldab testida enda varustatuse taset.
Lisaks on rakendusse koondatud erinevad kasulikud telefoninumbrid, millele saab keskkonnast otse helistada.
Rakenduses leiduv info on kokku koondatud paljude koostööpartnerite abiga, nt sisaldab see osaliselt elanikkonnakaitse rakkerühma poolt kokkupandud käitumisjuhiseid ja mitmeid päästeameti poolt väljaantud materjale.
Naiskodukaitse esinaise Airi Toominga sõnul on mobiilirakendus väljatöötatud soovist anda juhiseid edasi võimalikult paljudele inimestele. "Organisatsioonisiseselt on kogu selle info jagamiseks väljatöötanud Naiskodukaitse ohutushoiu kursus, aga kahjuks ei suuda me kõiki Eesti inimesi vajaliku kiirusega koolitada, seetõttu anname infot edasi ka mobiilirakenduse kaudu," sõnas ta.
Rakendus töötab praegu Androidi operatsioonisüsteemiga telefonidel, seda saab tasuta alla laadida Google Play poest. Loomisel on ka iOS versioon. Samuti lisatakse rakenduses sisalduvat infot järgemööda ka Naiskodukaitse koduleheküljele.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele