Autor: ITuudised.ee • 22. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus idufirma teeb üürniku taustakontrolli

Kinnisvara üürimise kuulutus.
Foto: Julia-Maria Linna
Nädalavahetusel Helsingis Soome ühe suurema häkatoni Ultrahack võitnud Eesti idufirma Securebadger aitab üürikinnisvara omanikul lihtsalt ja seaduslikult enne üürilepingu sõlmimist kontrollida üürilise tausta.

Securebadgeri kaasasutaja Karl Märka sõnul on üürileandjal täna keeruline kontrollida võimaliku üürniku tausta. "Enamasti inimesed guugeldavad, vaatavad üürniku sotsiaalmeedia kontosid ning vahel harva kontrollivad karistusregistrit. See kõik võtab aga palju aega ning ei anna sugugi terviklikku ülevaadet üürniku maksevõimest ning usaldusväärsusest," märkis ta.

"Meie eesmärk on üürniku nõusoleku alusel pärida üürniku andmeid erinevatest riiklikest registritest, pangast ning muudest allikatest, koostada nende andmete põhjal üürniku riskiprofiil skaalal ühest sajani ning üürniku isikuandmeid avaldamata aidata kinnisvaraomanikul teha selle põhjal kaalutletud otsus. Taustakontrolli põhiteenust pakume kinnisvaraomanikele tasuta," lisas Märka.

Tehnopol Startup Inkubaatori kogukonnajuhi Triin Ilvese sõnul otsiti nädalavahetusel Soomest uusi ja põnevaid lahendusi, mida oleks võimalik esialgu kasutada nii Eestis kui ka Soomes ning millel oleks selget laienemispotentsiaali.

"Olen rõõmus, et Talsinki-nimelisel konkursil osales üheksa ägedat projekti, millel on kindlasti potentsiaali areneda reaalseteks toodeteks ja teenusteks. Näeme ka võidumeeskonnas suurt potentsiaali ning tervitame neid hea meelega oma inkubaatoris," rääkis Ilves.

Lisaks Securebagerile said auhinna ka Forest Live Navigator, kes arendab liitreaalsusel põhinevat metsa- ja matkaradade navigeerimissüsteemi. Kui inimesed on linnades harjunud kasutama näiteks Google Mapsi, siis metsas liikujat see enamasti väga ei aita, kuna metsaradu sinna kantud ei ole. Forest Live Navigator loodab teha koostööd erinevate organisatsioonidega, et arendada välja lahendus, mis aitaks matkajatel valitud metsarajal püsida.

Morora arendab moodsat kaubavedude lahendust. Sageli on väikevedude tegijad silmitsi olukorraga, kus neilt tellitakse küll teenus ühte suunda, kuid tagasi alguspunkti liiguvad nad tühja autoga. Morora aitab ühendada kauba saatjad sobiva vedajaga.

Offiship loodab tulevikus ehitada Helsingi ja Tallinna vahel liikuva uudse kontorilaeva, mille pardal on ärimeestel võimalik koosolekuid pidada, bürood rentida ning soovi korral ka ööbida. Laev väljub nii Tallinna kui ka Helsingi suunal kord päevas ning seisab päeva jooksul kai ääres.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052