Autor: ITuudised.ee • 25. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem testis robotsõidukit istutustöödel

Milremi robotsõiduk Graanul Investi istutustalgutel.
Foto: graanulinvest.ee
Metsanduse, bioenergeetika arendamise ja taastuvenergia tootmisega tegelev Graanul Invest testis tehnoloogiaettevõtte Milrem Roboticsi väljatöötatud mehitamata roomiksõidukit istutustöödel.

"Oleme olukorras, kus teatud perioodidel on metsamaa pehme ning suurte masinatega on keeruline metsa majandada. Seetõttu on vaja leida uusi tehnoloogiaid, mis võimaldaksid ka raskemates oludes metsas toimetada," põhjendas Graanul Investi juht ja suuromanik Raul Kirjanen.

"Kõik innovaatilised lahendused on metsanduses teretulnud ja on väga hea, kui saame kasutada ka teiste valdkondade tehnoloogiat, näiteks Milrem Robotics lahendusi," selgitas ta 25 000 puu istutamisel katsetatud koostööd.

Milrem Roboticsi mehitamata sõidukit kasutati seekord istikute transpordiks, ent ettevõte planeerib koostöös partneritega sõidukit edasi arendada ning selle kasutusotstarbeid laiendada.

"Plaanime välja töötada Eesti metsatööstuse vajadustele vastavad lahendused. Esimene samm on transport, kuid edaspidi võime rääkida ka istutamisest ja mõõdistamisest," sõnas Milrem Roboticsi juht ja osanik Kuldar Väärsi. "See on üks osa kommertsturule suunatud robootika rakenduste arendamise strateegiast," märkis ta.

Milrem Robotics on aina jõulisemalt sisenemas kommertsturule ning mehitamata roomiksõidukeid ja autonoomse juhtimissüsteemi lahendusi arendatakse väga erinevate tsiviilrakenduste tarbeks. Näiteks on koostöös päästeametiga arendamisel sõiduk pääste- ja tulekustutusoperatsioonide läbiviimiseks.

Graanul Investi grupi töötajad peredega kogunesid 19. mail Võru maakonnas, et istutada maha ligi 25 000 puuistikut. Traditsiooniks kujunenud iga-aastane istutuspäev on peresid toonud kokku juba seitse aastat. Seekord oli Lõuna-Eestisse sõitnud ligi 200 talgulist üle Eesti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755