Autor: ITuudised.ee • 29. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Dashbird kaasas 700 000 eurot

Dashbirdi asutajad Mikk Kirštein, Taavi Rehemägi ja Annika Helendi.
Foto: Dashbird
Eelmisel nädalal avalikustati, et Eesti idufirma Dashbird kaasas Londoni Passion Capitalilt, soomlaste Icebreaker Fundilt ja Pipedrive´i kaasasutajailt pea 700 000 euro suuruse investeeringu.

Dashbird pakub "serveless" tarkvarasüsteemidele monitooringut ja tõrkeotsingut. "Serverless" on uus pilvepõhine andmetöötlussüsteem, mis oma uudse lähenemise tõttu säästab raha ja arendustunde ning skaleerub automaatselt, andes uutele tehnoloogiafirmadele märkimisväärseid eeliseid kiirelt turule tulemiseks.

Dashbird tuli tootega välja mullu augustis ja on seni toimetanud rahvusvahelisel turul ilma väliste investeeringuteta. Nüüd kaasatud raha kasutatakse tootearenduseks ja kliendibaasi suurendamiseks.

"Tegutseme väga kiirelt arenevas valdkonnas ning nägime, et ilma raha kaasamiseta me ei suuda piisavalt kiirelt tegutseda ja oma kohta sellel turul kehtestada. Hetkel on meie peamiseks prioriteediks tiimi välja ehitamine, seega tegeleme aktiivselt värbamisega," kommenteeris tegevjuht Taavi Rehemägi.

Enamus Dashbirdi maksvatest klientidest ja ka konkurentidest asuvad Ameerika Ühendriikides. Ettevõtte kaasasutaja ja turundusjuhi Annika Helendi sõnul ongi kõige suurem väljakutse sealne turg vallutada.

Dashbirdi asutajaiks on Taavi Rehemägi, Annika Helendi ja Mikk Kirštein, kes on viimaste aastate jooksul töötanud erinevates Eestist pärit idufirmades nagu Toggl, Testlio, Teamweek ja Starship Technologies.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755