Autor: ITuudised.ee • 30. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna Tallinnas suur kübervaldkonna tippkohtumine

Küberkonverentsil esines ka välisminister Sven Mikser.
Foto: Raul Mee
Täna esmakordselt Tallinnas toimuv Müncheni Julgeolekukonverentsi kübertippkohtumine on kokku toonud ligi 200 küberjulgeolekuga tegelevat otsustajat üle maailma.

Kohtumise sõnavõtus ütles välisminister Sven Mikser, et küberjulgeolek on muutunud rahvusvaheliste ja majandussuhete lahutamatuks osaks. "Enamus juhtumeid, millega tuleb meil rinda pista, on rünnakud väljastpoolt Eestit ning sellistes olukordades peitub lahendus just koostööl," ütles ta.

Mikser lisas, et 2017. aastal registreeris Riigi Infosüsteemi Amet ligikaudu 11 000 küberjulgeoleku juhtumit, millest ligi veerand mõjutasid otseselt teabe või süsteemide konfidentsiaalsust ja kättesaadavust.

"Ühe kõige digitaliseerituma maailma rahvana ei tunnista me mitte ainult vajadust kaitsta digitaalset eluviisi, vaid me ka kogeme seda," lisas välisminister.

"Koostöö on see, miks me täna siin oleme, koostöö aitab meil vältida dubleerimist, koostöö tugevdab mõistmist ja ideaalis ka usaldust," lõpetas Mikser oma sõnavõtu.

Tippkohtumisest võtavad osa nii avaliku sektori töötajad kui ka erasektor, näiteks on esindatud Microsoft ja Facebook. Samuti on kohal meediaesindajad, mõttekojade liikmed, akadeemiad ning rahvusvahelised organisatsioonid.

Varasemad kübertippkohutmised toimusid aastail 2012-14 Deutsche Telekomi peakorteris Bonnis, 2016 USAs Räniorus Stanfordi ülikoolis ja 2017 Tel Avivis.

Kübertippkohtumist korraldavad Müncheni Julgeolekukonverents ja Deutsche Telekom koostöös väliministeeriumi ja NATO küberkaitsekeskusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052