Autor: Indrek Kald • 26. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mindvalley toob kuuks ajaks Tallinna 1000 õppijat

Mindvalley esimene suur koolitus toimus mullu Hispaanias Barcelonas.
Foto: mindvalley.com
Rahvusvahelise haridus- ning tehnoloogiaettevõte Mindvalley toob suvel pea kuuks ajaks Tallinna koolitusele ligi tuhat välismaalast, kellele esinevad ka paljud Eesti idu- ja IT-ettevõtete juhid.

28. juunist 22. juulini muutub Kultuurikatel rahvusvaheliseks eluülikooliks välismaalastele, kes Tallinnasse üksi või peredega kolivad - aset leiab ainulaadne alternatiiv ülikoolile Mindvalley U (University).

Tänavu Eestis peetav Mindvalley U on igal aastal eri riigis kuu aega kestev uut tüüpi ülikool, kuhu tullakse kokku üle maailma, et vahetada teadmisi, luua tutvusi ning õppida maailmakuulsatelt enesearengu valdkonna õpetajatelt. Seda kõike kureeritud seltskonnas.

Rahvusvahelise haridus- ning tehnoloogiaettevõtte Mindvalley loojate Vishen Lakhiani ja Kristina Mänd-Lakhiani sõnul arendab nende tiim uut haridusmudelit, mida tutvustada nüüd ka Põhjamaades. "Koolisüsteem on muutumas ja Mindvalley soovib lisada sellele omapoolse panuse," märkis Vishen Lakhiani.

Programmi raames toimub Kultuurikatlas rohkem kui sada loengut ja töötuba. Õpetajatest-koolitajatest tulevad Tallinna näiteks USA teletähe Oprah Winfrey peresuhete nõustaja ning psühholoog Shefali Tsabary, miljardär Elon Muskile ajutreeningut ning kiirõppimist õpetanud Jim Kwik, tippärimeeste koolitaja Eric Edmeades, Briti kuningakoda nõustanud hüpnoterapeut Marisa Peer, mindfulnessi guru Gelong Thubten ja teised.

Üllatuskülalisena esineb 1. juulil Mindvalley U raames ka Art Of Living Foundationi looja Sri Sri Ravishankar, kelle tegevused rahu loomiseks on mõjutanud 370 miljonit inimest üle ilma. Ravishankar saabub Tallinna kohtumiselt Norra peaministriga ning liigub edasi Lätti presidendiga vestlema.

Üles astuvad ka mitmed eestlased, kes tutvustavad nii siinset kultuuri, ajalugu kui ka edulugusid ettevõtlusest. Esinejate seas on Karoli Hindriks (Jobbatical), Kaspar Korjus (e-residentsus), Anna-Greta Tsahkna (Timbeter), Rain Rannu (Fortumo), Eva Maran (Organic Estonia) ja Tiia Vihand (Eesti Disainikeskus).

Mindvalley avab laupäeval, 21. juulil üheks päevaks Kultuurikatla uksed ka noortele vanuses 14-20, korraldades tasuta seminari, kus esinevad Mindvalley asutajad Vishen Lakhiani ja Kristina Mänd-Lakhiani, Tanel Padar, Kristel Kruustük, Alar Ojastu jt.

Korraldajate sõnul toob sündmus Eestisse hinnanguliselt üle kahe miljoni euro - summa moodustavad juba ainuüksi Mindvalley U-l osalevate inimeste ööbimis- ning igapäevased toitlustuskulud.

Ligi tuhat välismaist osalejat 40 riigist kolivad Tallinna 2-4 nädalaks, hõivates suure osa korteritest, mis on lühiajalisel renditurul saadaval. Ainuüksi Mindvalley U korraldajate üleskutse peale Facebookis lisasid kohalikud Airbnb platvormile ligi sada korterit, millest paljud on nende inimeste kodud, kes ise suvekuudeks Tallinnast eemale kolivad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755