Autor: Indrek Kald • 27. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype rahastab ühe magistrandi välisõpinguid

Skype´i mullune stipendiaat Mari-Liis Aru õppis Belgias Liege´i ülikoolis planetaarfüüsikat.
Foto: HITSA
Skype ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kuulutasid välja konkursi 2018. aasta Skype´i välisõpingute magistristipendiumile. Stipendiumisumma on 8000 eurot.

Stipendium on mõeldud ühe tudengi välisõpingute toetamiseks reaalerialal (eelistades IKT-erialasid) või valdkondade üleselt eeldusel, et üks kõrgharidusastmetest läbitakse reaalerialal.

"Soovime toetada andekat noort, kellel on selge nägemus oma magistriõpingutest, tahtmine saada valdkonnas tipptegijaks ning seeläbi panustada tulevikus Eesti ühiskonda," ütles HITSA programmijuht Signe Ambre.

„Rõõm on tõdeda, et stipendium on kaasa aidanud Eesti hariduse arengule – mitmed endised stipendiaadid on praeguseks doktorikraadiga ning annavad muuhulgas oma teadmisi edasi ülikoolides," lisas ta.

Stipendium on ette nähtud õppemaksu tasumiseks või õpingutega seotud kulude katmiseks ühel õppeaastal. Kandideerida saavad kõik Eesti kodanikud või alalise elamisloaga isikud, kellel on täidetud magistriõppesse astumise eeldused.

Skype´i stipendiumile pandi alus suvel 2004 toimunud seminaril, kus esinesid Skype´i kaasasutaja Niklas Zennström ja üks investoreid Steve Jürvetson ning koguti osalejatelt panus tulevasesse stipendiumifondi.

Esimene Skype stipendium anti välja 2006. aastal. Selle toel on Eesti tudengid saanud teadmisi mainekates ülikoolides üle kogu maailma.

Stipendiumitaotlus tuleb esitada hiljemalt 19. juulil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755