Autor: Indrek Kald • 11. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

National Geographic avaldab parima mobiilifoto

Huawei P20 Prol on kolmikkaamera ja tehisintellektil põhinev kaamerasüsteem.
Foto: Huawei
Rahvusvahelise mobiilifotograafia konkursi peaauhind on võidutöö avaldamise ajakirjas National Geographic ning osalemine ajakirja kümnepäevasel fotoekspeditsioonil Itaalias.

Hiina nutitelefonide tootja Huawei korraldab taas mobiilifotograafia võistluse Next-Image, mille võitja saab lisaks nimetatuile veel ka sülearvuti ja 10 000 eurot auhinnaraha.

Võistlusele saab 9. juulist 20. augustini esitada töid kuues kategoorias: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature ja Story Board. Fotod pannakse veebigaleriisse, kus rahvas saab oma lemmikfotode poolt hääletada kuni 28. augustini.

Seejärel valib žürii iga kategooria 50 enim hääli saanud foto seast üldvõitjad. Žüriisse kuuluvad teiste seas ka National Geographicu fotograaf Dominic Bracco ja World Press Photo konkursi laureaat Tomasz Lazar.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks sülearvuti Matebook X, foto avaldamise ajakirjas National Geographic ja 2000 eurot auhinnaraha.

Huawei tarbijatoodete äri Baltimaade juhi Yan Fei sõnul on mobiilifotograafia uus fotograafiavorm ja nutitelefon meedium, mis laseb sõnumit mugavamalt jagada.

"Oleme alati pidanud kvaliteetseid kaameraid oma telefonide kõige olulisemaks omaduseks," sõnas ta. Yan Fei sõnul annab võistlus võimaluse uue fotograafialiigi esindajatele, kelle visuaale pole seni nähtud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755